Ötvenötmillió forint támogatást ítélt meg tévéknek és rádióknak az NMHH

Hírek MTI

Több mint 55 millió forintos támogatást kap működési és üzemeltetési költségekre hét televízió és öt rádió a médiatanács döntése szerint – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Ezt az összeget a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat harmadik fordulójában ítélték oda. A döntés szerint hét televízió vissza nem térítendő forráshoz jut:

  • a Csurgói Városi Televízió,
  • a Hajdúnánási Televízió,
  • a Kiskőrös Televízió,
  • a Somogy TV,
  • a mórahalmi Móra-Net TV,
  • a budapesti BonumTV
  • és a pécsi Pannon Televízió.

A rádiók közül a szentgotthárdi Radio Monoąter, a kiskunfélegyházai Rádió Smile, a budapesti Klasszik Rádió 92.1, a siófoki Balaton Rádió és a nyíregyházi Mustár Rádió pályázott sikeresen.

A pályázat negyedik fordulójának beadási határidejét június 4-éről június 11-ére módosították – közölték.

Az ülésen a médiatanács elfogadta a külföldi joghatóság alá tartozó, de magyar nyelven sugárzó televíziók hangerőtúllépéseire vonatkozó dokumentumot is, amely szerint – többek között – a Comedy Central, a Eurosport 1 és a Viasat 3 is a többi műsor hangerejénél 3-6 decibellel hangosabb reklámokat és műsorajánlókat tesz közzé. A dokumentum napokon belül elérhető lesz az NMHH honlapján – írták.

Az NMHH évek óta rendszeresen vizsgálja, hogy mennyivel hangosabbak a reklámok, a televíziós vásárlások és a műsorelőzetesek a környező műsorszámokhoz képest, és napjainkra a magyar joghatóság alá tartozó televíziók csak elvétve, többnyire műszaki hiba miatt vétenek a rendelkezés ellen – közölték.

(Borítókép: Maxx-Studio, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink