Ötmilliárdos pályázati csomag önkormányzati fejlesztésekre

Hírek
Idén is pályázhatnak az önkormányzatok intézményfejlesztésekre, sportfejlesztésekre valamint út- és járdafelújításra, a pályázat keretösszege ötmilliárd forint - jelentette be a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára mai, budapesti sajtótájékoztatóján. 

Pogácsás Tibor elmondta: az intézményfejlesztés során a bölcsődei- és óvodai ellátás, illetve az egészségügyi alapellátás feltételeinek javítását, a közös önkormányzati hivatalok székhelyének fejlesztését támogatják. A sportlétesítmények fejlesztésénél a cél az iskolai, óvodai, esetleg a szabadidős sporthoz kapcsolódó sportudvarok, tornatermek fejlesztése, például sporteszközökkel vagy az épület állagának javításával. Az út- és járdafelújításnál a meglévő utak felújítását támogatják.     

Intézményfejlesztésre 2 milliárd forint, sportfejlesztésre félmilliárd forint, út- és járdafelújításra 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre.


Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára

 

Borítófotó: Gyerekek alszanak az új épületrésszel bővült nyírteleki Kastélykert óvoda és bölcsődében az átadóünnepség napján, 2018. október 25-én. (MTI/Balázs Attila)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink