Ötletes módon fejleszti a fiatalok pénzügyi kultúráját a Magyar Nemzeti Bank

Hírek
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és több hazai felsőoktatási intézmény által szervezett „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” című pénzügyi tudatosságfejlesztő ötletpályázatra ebben az évben teljesen megújult formában, videóbejegyzések készítésével jelentkezhetnek a hallgatók.

Az évek óta sikeres pályázatot a hallgatói érdeklődésre és a korábbi versenyeken beérkezett értékes pályaművekre való tekintettel újra meghirdette az MNB a Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem, Neumann János Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, valamint a Széchenyi István Egyetem segítségével.

Az egyetemista diákok idén kreatív, pár perces videóbejegyzések készítésével indulhatnak a pályázaton. A feldolgozható témák között szerepel a „Költségvetéstervezés”, a „Hitelfelvételek kockázatai” és az „Öngondoskodás” is.

Az MNB közleményében olvasható, hogy „ a pályázatoknál a kreativitás mellett fontos szempont, hogy a videó az adott témához kapcsolódó hasznos információkat izgalmasan, figyelemfelkeltően és a családok, egyének pénzügyi döntéseit ténylegesen segítő módon jelenítse meg.”

A nyerteseket a bank pénzjutalomban részesíti; a legjobb alkotásokat saját online felületein is közzéteszi majd az MNB.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink