Ötemeletes szakrendelő épül Ferencvárosban

Hírek figyelo.hu

A kormány az Egészséges Budapest Program keretében támogatja a IX. kerületben a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Központ bővítését és infrastrukturális fejlesztését – derül ki a Magyar Közlönyből. A program előkészítésére és megvalósítására a 800 ezer forinton túl a 2022–2023. évekre összesen 4,8 milliárd forint jut, a programot legkésőbb 2024. június 30 -ig kell megvalósítani.

A Magyar Közlönyben megjelent részletek szerint:

  • 2022. évre 2,4 milliárd forintot
  • 2023. évre szintén 2, 4 milliárd forint forrást biztosítanak az egészségügyi központ fejlesztésre, bővítésére.

A Magyar Építők portál szerint ötemeletes épülettel bővül Ferencváros szakrendelője. Az uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint a meglévő és az új épületrész tervezési feladatait a B3 Építész Stúdió Kft. látja el. A 2023-ra tervezett beruházással a kerület sok, földrajzilag eddig szétszórt egészségügyi szolgáltatása így egy helyen lesz elérhető – olvasható a Ferencvárosi Önkormányzat honlapján.

Többek között egynapos sebészeti ellátás is lesz a rendelőintézetben, a szakorvosi rendelő szolgáltatási köre helyben kibővül majd az alapellátási feladatokkal, ugyanis kilenc háziorvos költözik át az új épületbe. Ezek a praxisok látták el eddig is a kerület lakosságának egyharmadát. Modern műtők mellett orvosi műszerekkel és egy CT-berendezéssel is gazdagodik a szakrendelő.

(Borítókép: Magyar Építők)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink