Összedugta a fejét Nagy Márton Parragh Lászlóval – kibővítenék a kkv-k körét

Hírek vg.hu
Kiemelt figyelmet kell fordítani a húsz éve hatályos kkv-definíció újrafogalmazására, erről tárgyalt Nagy Márton és Parragh László. Felvetődött a 250 fős létszám 500 főre emelése és a jelenlegi 50 millió eurós árbevételi határ 100 millió euróra növelése.

Nagy Márton hivatalában fogadta Parragh Lászlót – tudatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A nemzetgazdasági miniszter a kkv, azaz a mikro-, kis- és középvállalkozás uniós fogalmának megváltoztatásáról egyeztetett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével

A felek a magyar gazdaság aktuális helyzete mellett áttekintették a magyarországi vállalatok

  • versenyképességét befolyásoló hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokat,
  • a rövid és hosszú távú célokat, illetve kihívásokat.

Tekintettel arra, hogy a július 1-jétől kezdődő magyar EU-elnökség egyik kiemelt fókuszpontja a versenyképesség lesz, ezért a felek egyetértettek abban, hogy Európa versenyképességének visszaszerzése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a 2005 óta hatályos kkv-fogalom újrafogalmazására is. Így célszerűnek mutatkozik többek közt

  • a 250 fős létszám 500 főre emelése,
  • vagy a jelenlegi 50 millió eurós árbevételi határ 100 millió euróra növelése.

Nagy Márton támogatásáról biztosította Parragh Lászlót az elképzeléssel kapcsolatban, hiszen a kkv-k fogalmának megváltoztatása bővítheti a magyar vállalkozások támogatási lehetőségeit, így hozzájárulhat azok további megerősítéséhez.

Magyarország Európa egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága lesz

Nagy Márton miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány 2024-ben újraindítja, 2025-ben pedig tovább emeli a gazdasági növekedés ütemét, ha pedig véget ért a háború, Magyarország újra Európa egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága lesz.

Nagy Márton és Parragh László egyetértett abban, hogy a gazdasági növekedés újraindítása közös cél és érdek. Megállapították, hogy a növekedést segítő folyamatok már most is kifejezetten pozitív irányba tartanak, azonban további lépésekre van szükség. Biztatónak ítélték meg többek között, hogy – az infláció sikeres letörésének köszönhetően – fél éve dinamikusan növekvő reálbérek hatására a kiskereskedelmi forgalom megkezdte a helyreállást.

 

A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetnek

További híreink