Őrzik a legnagyobb magyar építész emlékét

Hírek

Az Ybl Egyesület nem hagyja halványulni névadója emlékét, az idei esztendőben immár 16. alkalommal emlékeznek meg az építész páratlan életművéről s munkásságáról. A 203 éve született Ybl Miklós, a legnagyobb magyar építőművész születésnapja idén is – ahogy minden évben – ünnepségre adott okot, amelyen díszoklevéllel köszöntötték az Ybl Miklós-díjban részesült építészeket. Minderről Szmodits Júlia, az Ybl Egyesület elnöke beszélt a minapi megemlékezésen.

A mester
Ybl Miklós a magyar építészet egyik legnagyobb mestere és az európai historizmus kiemelkedő jelentőségű képviselője, életműve meghatározza egész Magyarország képét. Ybl Miklós születésnapja minden évben a Magyar Építészek és Építősmesterek Ünnepe is.

Szmodits Júlia. Fotó és címlapfotó: Bak Levente

Persze vannak egyéb hírek is: megkezdődött az Ybl Miklós által tervezett Vízház, korábbi nevén Várkert Kioszk felújítása, amely ősszel kulturális és rendezvényközpontként nyitja majd meg kaput az érdeklődő közönség előtt. Az épület a felújítást követően eredeti pompájában, egy pezsgő, nyitott térként jelenik meg majd, mindenki számára elérhetően – erről már Oláh M. Zoltán az épület felújítását irányító generáltervező iroda vezetője beszélt. 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink