Őrült kurafi és hollywoodi cowboy – így becézik egymást a világ urai

Hírek vg.hu
Őrült kurafinak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt Joe Biden amerikai elnökegy kampányeseményen miközben a klímaváltozásról beszélt. Biden szavaira válaszolva Dmitrij Peszkov azzal válaszolt, hogy a kijelentés az Egyesült Államokat alacsonyítja le és csak egy gyenge kísérlet arra, hogy Biden egy hollywoodi cowboy szerepében tisztelegjen.

Egy San Francisco-i kampányeseményen őrült kurafinak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt Joe Biden amerikai elnök szerdán. Az amerikai elnök a klímaváltozásról beszélt, amikor a sértést az orosz elnök fejéhez vágta

Van egy őrült kurafi, mint Putyin és mások és mindig aggódhatunk egy nukleáris konfliktus miatt is, de az emberiséget fenyegető egzisztenciális veszély a klíma – fogalmazott Biden, aki kedden jelezte, hogy pénteken az Egyesült Államok újabb szankciós csomagot jelent majd be Oroszország ellen Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista halála miatt.

Biden szavaira válaszolva Dmitrij Peszkov csütörtökön arról beszélt, hogy a kijelentés az Egyesült Államokat alacsonyítja le és csak egy gyenge kísérlet arra, hogy Biden egy hollywoodi cowboy szerepében tisztelegjen – írja a Deutsche Welle.

Az amerikai elnök nem először kerül bajba otromba szóválasztása miatt, így a közelmúltban az is vihart kavart, ahol várható elnökválasztási ellenfelét, Donald Trumpot pocskondiázta.

Címlapfotó: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink