Orosz üzletről maradt le az OTP

Hírek Figyelo.hu
Most az orosz AFK Sistema befektetési csoport folytat előrehaladott tárgyalásokat a cseh PPF utolsó komolyabb oroszországi érdekeltségének felvásárlásáról.

A korábbi hírekkel ellentétben, mégsem az OTP veszi meg a tavaly tavasszal helikopter-balesetben elhunyt Peter Kellner cégbirodalmához tartozó orosz Home Credit bankot – írja a VG.

Az RBC üzleti portál szerint az AFK Sistema orosz befektetési konglomerátum előrehaladott tárgyalásokat folytat az oroszországi Home Credit Bank felvásárlásáról.

A Home Credit Bank a cseh PPF befektetési csoport egyik utolsó jelentős orosz eszköze, s az ügylet az orosz bankpiac egyik legnagyobb akvizíciója lenne.

Tavaly ősszel a mértékadó orosz Vedomosztyi még azt írta, hogy az OTP veheti meg a Home Credit Bankot. Akkor a könyv szerinti érték 70-80 százalékáról szólt a feltételezett vételár. És Anton Lopatyin, a Fitch elemzője úgy értékelte, hogy a Home Credit szavatolótőkéje az IFRS szerint, az alárendelt kötvényekkel kiigazítva, körülbelül 75 milliárd rubelt tehet ki.

Nagyon derülátó az OTP kapcsán a Morgan Stanley

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink