Óriásit ugrott a repülőjegy-foglalások száma

Hírek figyelő.hu
A ForwardKeys, utazási elemző cég megvizsgálta az idei globális nyári légi közlekedést. A repülőjegy-foglalások a nyári főszezonban (július 1. – augusztus 31.) 23 százalékkal elmaradtak a pandémia előtti szinttől, de 31 százalékkal meghaladták a tavalyi szintet.

A menetrend szerinti repülőjegy-foglalások aránya alapján az Amerikai Egyesült Államok állt a küldőpiacok élén, az összes nemzetközi látogatónak 18 százalékát tették ki az amerikaiak. Ezt követte Németország, az Egyesült Királyság, Kanada, Franciaország, Dél-Korea, Kína, Japán, Spanyolország és Olaszország. A fogadó országok listájának elején szintén az USA áll, utána Spanyolországgal, az Egyesült Királysággal, Olaszországgal Japánnal és Franciaországgal – foglalta össze a turizmus.com cikke.

A legtöbb országban a tavalyi nyárhoz képest az utazások száma kétszámjegyű növekedést mutatott, de a volumen még mindig nem érte el a járvány előtti szintet. A fellendülés azonban nem egységes: míg az Egyesült Államokban csupán 1 százalékkal marad el a nyári utazások szám a 2019-es adatoktól, addig Németország, az Egyesült Királyság és Franciaország esetében ez az érték 20 százalék körüli. A kínai kiutazási piac lassan áll talpra, az utazások száma még 67 százalékkal marad el a COVID előtti értékektől.

Ha a 2019-hez képest legjobban teljesítő országokat nézzük, a listát a tengerparti úti célok uralják. Az első tíz helyezett mind meghaladta a 2019-es nyári adatokat. A lista élén Costa Rica áll, ahová 19 százalékkal többen érkeztek idén nyáron, mint a járvány előtt.Ezt követi a Dominikai Köztársaság, Kolumbia, Jamaica, Puerto Rico, Argentína, Görögország, Tanzánia, a Bahamák és Mexikó.

Borítókép: illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink