Óriási pénzekről is szólt a wimbledoni tenisztorna

Hírek
A győztesek mellett azok sem jártak rosszul, akik nem nyerték meg a tornát.

Lezajlott a brit nyílt teniszbajnokság, a nőknél a román Simona Halep, a férfiaknál pedig a szerb Novak Djokovic győzedelmeskedett.

A nyereményalap már egymást követő nyolcadik éve nő, ez alkalommal 38 millió fontot (13 milliárd forint) osztottak szét a játékosok között – írja a Világgazdaság.

Djokovic nem mást, mint a wimbledoni rekorder Roger Federert múlta felül a torna történetének leghosszabb mérkőzésén. Az 5 óra 2 percig tartó találkozón a szerb játékos az ötödik serlegét szerezte meg Londonban. A férfi és a női győztes egyaránt 2,35 millió fonttal (853 millió forint) gazdagodott.

A nyereményalap nemcsak Wimbledonban növekszik, nemrégiben a Roland Garros szervezőbizottsága is bejelentette, hogy 8 százalékos nyereménynövelést terveznek (42,6 millió font), így ha kevéssel is, de megelőzik az amerikai nyílt teniszbajnokság nyereményalapját: tavaly 42,4 milliót osztottak szét fontban számolva. A wimbledoni szervezőknek azonban még így sincs miért szégyenkezniük, ugyanis az elmúlt tíz évben megháromszorozódott a pénzdíj. 

A győztesek mellett azok sem jártak rosszul, akik nem nyerték meg a tornát. A döntősök 1,17 millió fontot, az elődöntősök 588 ezer fontot vihettek haza.

Címlapkép: Getty Images Europe

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink