Óriási lendülettel indult a Black Friday az eMAG-nál

Hírek figyelo.hu

Az eMAG 2020-as Black Friday-ának első órájában több mint 53 ezer rendelést fogadott, amelyek összértéke mintegy másfélmilliárd forintot tett ki – derül ki az eMAG közleményéből. Az eMAG 2020 november 20-ai Black Friday-a néhány perccel reggel 7 óra 7 perckor kezdődött. Az első órában több mint 600 ezer látogatást generált a webáruház, a legforgalmasabb reggeli időpontban csaknem 200 ezren böngészték egyszerre az eMAG.hu-t.

Reggel 8 órakor a legnagyobb összegű rendelések

Budapestről (~1,1 millió forint), Dunakesziről (~1 millió forint), illetve Sopronból (~830 ezer forint) érkeztek.

dén a járványhelyzet nyomán a háztartási eszközök és tisztítószerek a Black Friday legkeresettebb termékei, ezekre egyetlen óra alatt tízezernél is több rendelést adtak fel. A mobiltelefonok, tabletek, okoseszközök számítanak a második legnépszerűbb kategóriának több ezres eladással, míg a játékok és a baba-mama kategória generálja a harmadik legmagasabb forgalmat.

Ugyancsak a pandémia nyomán kiemelkedően népszerű a bankkártyás fizetés: a rendelések közel 44 százalékának ellenértékét így rendezték az első órában.

A vásárlók közel 80 százaléka mobil alkalmazásból válogat, mert azon keresztül a leggyorsabb és legegyszerűbb a rendelés.

Kimagasló, 85 százalékos a futárszolgálattal való kiszállítás aránya az első óra számai alapján, míg easybox csomagautomatába vagy bolti átvétellel csupán az online vásárlók maradék 15 százaléka kérte a fekete pénteki rendelését.

“Az eMAG idei Black Friday nyitószámai meghaladták előzetes várakozásainkat. Azt tapasztaljuk, hogy a vásárlók jelentős része a pandémia nyomán bevezetett korlátozások kapcsán eszközölt megtakarításait otthoni szórakoztató, kényelmi és háztartási eszközök vásárlásra fordítja. A kártyás fizetés magas aránya pedig azt mutatja, hogy a tavasz óta az online vásárlásban is rutint szereztek” – mondta Várkonyi Balázs, az eMAG ügyvezető igazgatója.

A Black Friday első órájának értékesítési számai:

  1. Háztartási eszközök és tisztítószerek 12518
  2. Mobiltelefonok, tabletek, okoseszköz ök 6619
  3. Baba-mama termékek és játékok 5904
  4. Laptopok és IT termékek 5520
  5. Hűtőszekrények és mosógépek 4027
  6. Televíziók és audiorendszerek 3778
  7. Szépségápolási készülékek és termékek 3287
  8. Háztartási kisgépek 3105
  9. Orvosi eszközök 456
  10. Divattermékek 372

A Black Friday-es rendelések teljesítését idén december negyedikéig vállalja az eMAG, a rendelések 70 százaléka várhatóan 5 napon belül eljut majd a vásárlókhoz.

Idén először az eMAG Black Friday-án megrendelt termékeket személyesen is át lehet venni a vállalat két budapesti, illetve pécsi üzletében, amelyekben a járványhelyzet miatt fokozott biztonsági intézkedésekkel óvják mind a vásárlók, mind a személyzet egészségét.

(Borítókép: Master1305, PuzzlePix/Shutterstock)