Óriási blamázs: a német kereszténydemokraták elnöke szociáldemokratának hitte saját párttársait

Hírek
Annegret Kramp-Karrenbauer, akire a médiában sokszor csak AKK-ként hivatkoznak, egy élőben közvetített beszélgetésen saját párttársait szociáldemokratáknak nézte, s így is üdvözölte őket.

Annegret Kramp-Karrenbauer kínos elszólását nevetéssel díjazták képviselőtársai, többen jelezték is neki, hogy ők bizony párttársak, és nem a német baloldali párt tagjai.

A CDU elnökének magyarázkodása talán még kínosabbra sikerült, mint elszólása: szavai szerint annyira követik a kisebbik koalíciós partner belügyeit, hogy véletlenül keverte össze a kereszténydemokrata és a szociáldemokrata kifejezést.

AKK, akit sokan Angela Merkel utódjának tekintenek, hiszen sokan a következő kancellárként tekintenek a pártelnökre, valóban nagy érdeklődéssel szokta követni a kisebbik koalíciós partner, a SPD ügyeit. Mint ismert, a CDU-CSU pártszövetség kifejezetten rossz eredményt ért el a legutóbbi németországi választásokon, ezért volt szüksége a szociáldemokraták támogatására a kormányalakításhoz.

A YouTube-ra feltöltött videó alatt egy német kommentelő meg is jegyzi, hogy ez valójában nem is elszólás volt, hanem a valóság.

Borítókép: MTI/EPA/Philipp Guelland 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink