Orbán Viktor valóban találkozik Donald Trumppal amerikai körútján

Hírek vg.hu
A magyar kormányfő szóvivője megerősítette a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Donald Trump nemsokára vendégül látja Orbán Viktort. Havasi Bertalan azt is elárulta, hogy ez mikor és hol lesz – közölte a Világgazdaság.

Orbán Viktor miniszterelnök március 8-án találkozik Donald Trump korábbi amerikai elnökkel Floridában – erősítette meg a sajtóértesüléseket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek.

Mint korábban a Világgazdaság is beszámolt róla, Donald Trump és Orbán Viktor másfél év után újra személyesen is tárgyalhat egymással. A két politikus azóta is rendszeresen említi egymást a nyilvánosság előtt, mint követendő példát. A magyar miniszterelnök legutóbb a februári évértékelő beszédében fejezte ki, hogy a republikánus vezetőt örömmel látná újból az Egyesült Államok élén. Orbán az első republikánus előválasztáson elért győzelméhez is gratulált Trumpnak, aki egy hete kemény, okos srácként méltatta Magyarország vezetőjét.

Havasi Bertalan vasárnap reggel arról is tájékoztatott, hogy a magyar kormányfő az amerikai körútján Kevin Robertsszel, a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány elnökével is találkozik, akivel „az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jövője” elnevezésű panelbeszélgetésen vesz részt Washingtonban, március 7-én. A téma a magyar stratégiai gondolkodás a kialakuló globális biztonsági, gazdasági és társadalmi konfliktusok korszakában.

A találkozó időpontját megerősítette Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetnek

További híreink