Orbán Viktor Ukrajna uniós csatlakozásáról: abszurd, nevetséges, komolytalan

Hírek
A kormány álláspontja világos: Ukrajna gyors felvétele az unióba beláthatatlan következményekkel járna, nem szolgálná sem Magyarország, sem az EU érdekeit – jelentette ki Orbán Viktor miniszerelnök az Országgyűlésben „Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről” című határozati javasat vitájában.

Üdvözöljük és fontosnak tartjuk, hogy Ukrajna uniós csatlakozásáról érdemi vita van a magyar parlamentben, nem babra megy a játék – kezdte a beszédét Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről című határozati javaslat vitájában.

Január 600 000 Üzleti reggeli Budapesten – 600 000 – – – Éves konferenciaterv bemutatása a potenciális hirdetőknek, AI?
A kormányfő szerint az unióban fejjel megyünk a falnak. Emlékeztetett rá, hogy Ukrajna tavaly adta be a csatlakozási kérelmét, és mindössze négy hónap elteltével tagjelölti státuszt kapott. Felidézte azt is, hogy Magyarország esetében is négy év telt el, Észak-Macedónia is másfél évet várt a tagjelölti státuszra. Montenegro 2008-ban nyújtotta be a csatlakozási kérelmet, a tagjelölti státuszra négy évet kell várnia.

Ez egy leplezetlen részrehajlás

– mondta a miniszterelnök, aki szerint ilyenkor a tagállamokra nagyobb felelősség hárul. Arra kell választ találni, hogy Ukrajna uniós csatlakozása hasznára van-e Magyarországnak és az Uniónak.

A cikk itt folytatódik

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink