Orbán Viktor: Nem lesznek általános korlátozások

Hírek figyelo.hu

A miniszterelnök szokásos, pénteki rádióinterjújában kiemelte, hogy a járvány első hulláma sokként érte az országot, de a második hullámra már van haditerve a kormánynak. Orbán Viktor hozzátette: a nemzeti konzultációs válaszok alapján a magyarok akarata egyértelmű:

nem bénulhat meg az ország.

A fideszes politikus szerint általános korlátozásokra nem kell számítania a magyaroknak, de ahol megjelenik a vírus, ott megteszik a szükséges lépéseket.

A maszkhasználat továbbra is fontos, és az influenza elleni oltás pedig ingyenes lesz

– emelte ki a kormányfő. A teszteket pedig később hatósági árassá tesszük – mondta Orbán Viktor.

Készül a gazdaságvédelmi csomag

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy az intézkedésekről majd több helyen is fog beszélni a következő napokban, ám véleménye szerint a fővárosban a taxisoknak, az idegenforgalomban dolgozóknak, a vendéglátósoknak további segítség kell.

A költségvetési hiánnyal kapcsolatban megjegyezte: nem néz ki jól, viszont a hiány finanszírozható, mégpedig lakossági állampapírokkal, hiszen van kereslet ezekre a papírokra a politikus szerint. Orbán szerint egyértelmű, hogy az emberek bíznak a magyar gazdaságban.

Égnek a vonalak

A miniszterelnök a stúdióban azt is elmondta, hogy Donald Trumppal és Angela Merkellel is egyeztetett a napokban.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak a 15. Bledi Stratégiai Fórumon 2020. augusztus 31-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink