Orbán Viktor: nekünk a német kancellár szövetségesünk

Hírek vg.hu
Rengeteg gazdasági előnyre tesz szert Magyarország azáltal, hogy részt vesz a német ipar átalakulásában – ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió berlini kihelyezett stúdiójában. A kormányfő a nap folyamán találkozik a német kancellárral, aki szerinte szövetségesünk, a németek ugyanúgy érdekeltek a világgazdaság összekapcsolódásában, mint mi, magyarok. A miniszterelnök úgy látja, hiába tolódott jobbra az európai közvélemény, ez nem formálódik át politikai hatalommá, az Európai Néppárt ugyanis ellopja a szavazókat „jobbról balra”.

A Mercedes egy jó példa, hogy megértsük a magyar-német kapcsolatok lényegét – kezdte az interjút Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában, aki a mai nap folyamán találkozik Olaf Shcolz német kancellárral, így jelenleg Berlinben tartózkodik. A kormányfő szerint a német ipar hatalmas alakuláson megy keresztül, a kérdés az, hogy ebben az átalakulásban van- e helyük a magyaroknak. A válasz erre, az hogy lesz, mondta.

A miniszterelnök szerint ennek köszönhetően rengeteg előnyre teszünk szert, bár jövőre választások lesznek, a német-magyar kapcsolatokra rá kell tenni a kóser pecsétet.

Mindenféle bajok vannak Európában – mondta a világgazdaság szétszakadásáról, szerinte tragikus lenne Magyarország számára, ha ez bekövetkezne, ha nem áll rendelkezésünkre az egész világpiac, akkor rosszabbul fogunk élni.

Úgy látja, hasonló cipőben járunk, mint a németek, ezért a német kancellár szövetségesünk. A kormányfő az informális EU csúcsról elmondta, hogy az egy vacsora volt, ahol nem hozhattak jogi döntést. A baloldali pártok azonban megkötötték a szövetséget az Európai Néppárttal, ez már egy lefutott meccsnek tekinthető szerinte

Ugyanakkor ez a koalíció, ami létrejött, és amiben megállapodtak, nem jó Magyarországnak, különbözik a magyar emberek gondolkodásától. Ez egy háborúpárti koalíció, tette világossá.

Összeálltak azok szerinte, akik gyorsuló ütemben akarják Európát belevinni a háborúba, erről pedig nyíltan beszélnek. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy korábban nem tapasztalta, de Németország jelenleg militarizálódik, a német médiából pedig dől az a meggyőzés és érvrendszer, hogy Németországnak részt kell vennie egy háborúban, ez elgondolhatatlan volt akár három évvel ezelőtt is. „ Aki nem támogatja ezt a háborút, azt nem engedik be a társasági életbe”, vélekedett.

Ennek a koalíciónak a második programja a kormányfő szerint az a migráció, ők a Soros-terv végrehajtói. Soros György megírta 2015-ben „becsületes magyar módon, nyíltan”, hogy évente 1 millió főt be kell hozni, ehhez pénzt is ajánlott.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink