Orbán Viktor Donald Trumppal találkozott

Hírek
Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett az Egyesült Államokba. Első útja New Jersey-be, az előző, republikánus elnökhöz, Donald Trumphoz vezetett.

“Találkozó Donald J. Trump amerikai elnökkel. Szövetségben a békéért” – posztolta Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, ahogy kezet fog vendéglátójával, Donald Trumppal.

Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke közölte, a találkozóra a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor, és a megbeszélésen ott volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, illetve Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

Szijjártó Péter külügyminiszter a közösségi oldalán egy videót is megosztott a megbeszélésről. “A magyar-amerikai politikai kapcsolatok akkor voltak a csúcspontjukon, amikor Donald Trump volt az Egyesült Államok elnöke. Reméljük, hogy fognak még ugyanezen magasságban járni a kapcsolataink!” – írta Szijjártó Péter.

A miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs arról posztolt, hogy New Yorkban olyan nagy elérésű médiumok újságíróival találkozott, mint a Fox News, a New York Post, a Newsweek vagy a National Review. “Az eseményen elmondtam, hogy az Európai Unióban az energia egészen mostanáig üzleti kérdés volt. Ez azonban a háború hatására megváltozott, és geopolitikai kérdéssé vált. A Nyugatnak azonban felül kell vizsgálnia a szankciókkal kapcsolatos elvárásait, ugyanis Európának egyre súlyosabb energiaválsággal kell megküzdenie, ami a stabilitását fenyegeti” – írta közösségi oldalán. Mint folytatta, a magyar kormány mégis Európában egyedülálló módon védi a magyar lakosságot az elszabadult energiaáraktól a rezsicsökkentésnek köszönhetően. Orbán Balázs véleménye az, hogy arra kíváncsiak Amerikában, hogy mi a magyar siker kulcsa, és mi is áll a Közép-Európából elinduló konzervatív reneszánsz ereje mögött.

Orbán Viktor csütörtökön Dallasban nyitóbeszédet tart a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference). A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai találkozó, amelyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg. Orbán Viktor az Európában elsőként Magyarországon megtartott CPAC konferencián a nyitóbeszéddel köszöntötte a résztvevőket. Ebben ismertette a magyar jobboldali politika sikerességének 12 pontját amely minta lehet minden jobboldali erő számára a világon.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink