Orbán Viktor Dallasban: szövetségesre kell találnunk egymásban

Hírek
“Össze kell hangolni csapataink mozgását, mert ugyanazokkal a kihívásokkal kell szembenéznünk. Azért vagyok itt, hogy elmondjam, össze kell fogni” – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) konferenciáján.

„A győzelem sosem lesz lehetséges, ha a legkisebb ellenállás felé vesszük az irányt. Vissza kell vennünk az intézményeinket Washingtonban és Brüsszelben. Barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban. Össze kell hangolni csapataink mozgását, mert ugyanazokkal a kihívásokkal kell szembe néznünk” – mondta a magyar miniszterelnök a CPAC nyitóbeszédében. Mint folytatta, idén az Egyesült Államokban félidős, 2024-ben pedig elnöki és kongresszusi választások lesznek. Európában így Magyarországon is ugyancsak 2024-ben európai parlamenti választásokat tartanak. Felhívta a figyelmet, ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját. “Ma egyik fronton sem állunk nyerésre, pedig mindkettőre szükségünk van”.

Orbán Viktor a “Hogyan harcolunk” címmel megtartott szónoklatában hangsúlyozta, a világon egy országnak sincs akkora hatalma vagy befolyása, mint az Egyesült Államoknak. Régóta nem tapasztaltunk olyan súlyos válságot, mint a jelenlegi. Mint folytatta, a 20. század ideológiai háborúi, a náci Németország és a Szovjetunió totalitárius hatalmai ellen a demokratikus Nyugat összefogott, és le tudta győzni őket. Szerinte most viszont a Nyugat önmagával harcol. “Láttuk már, hogy a globalista uralkodó osztály milyen jövőt ígér, de nekünk másfajta elképzelésünk van a jövőt illetően. A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem” – jelentette ki.

Texast magányoscsillag-államának is nevezik az Egyesült Államokban. A miniszterelnök erre utalva azt mondta, “ van bennünk valami közös, Magyarország Európa magányos csillagállama.” Azt is mondta, Magyarország harcolt a kereszténységért a közép- és újkorban, harcolt a kereszténydemokráciáért a huszadik században, ezt a harcot a mai napig folytatja.

Arra is kitért, hogy már látja is a beszéde utáni amerikai balliberális sajtó címlapjait, amelyekben szélsőjobboldali európai rasszistának és antiszemita erősembernek, Putyin trójai falovának minősítik. “Mindez fake news lesz, de elmondom önöknek, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben. Bárki, aki ennek ellenére ezzel vádol minket, az egyszerűen idióta”.

Elmondta, a magyar kormány tiszteli az Egyesült Államokat, és a jelenlegi demokrata kormányzatot is, viszont ideológiai nyomás alá helyezték Európát, ami nagyon rossz helyzet. “Az Obama-adminisztráció azt akarta, hogy töröljük el a keresztény elemeit a magyar alaptörvénynek és annak helyére globalista liberális elemek kerüljenek. Értik ezt? A szabad világ vezetője azt akarta, hogy megváltoztassuk az alkotmányunkat, de ellenálltunk és azóta nem vagyunk a kedvencei az amerikai Demokrata Pártnak” – fejtette ki.

Az ukrajnai válságról azt mondta, Oroszország támadása eddig egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra jöjjön, naponta tízezer menekült érkezik. Viszont a globalista vezetők stratégiája nem a békét segíti elő, hanem kiterjeszti és elnyújtja a háborút. Újra hangsúlyozta, amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában.

A beszédében arra is kitért, hogy a globális minimumadóval szemben Magyarország az utolsó ellenálló, de a birodalom mindig visszavág. Az Egyesült Államok demokrata kormányzata úgy döntött, hogy megszünteti azt a Magyarország és az Egyesült Államok közti adópolitikai egyezséget, ami előnyös volt az amerikai befektetőknek, ezt a baloldal bosszújának minősítette. (Az amerikai republikánusok is ellenzik a globális minimumadót – a szerk.) Felhívta a figyelmet, az amerikai pénzügyminisztérium arról megfeledkezett, hogy ugyanilyen szerződésük van Oroszországgal is.

A 20. század történelmére is kitérő kormányfő arról is beszélt, a magyarok legyőzték a kommunizmust, a amelyet a szovjet csapatok kényszerítettek az országra. “Az apáink adták le az első lövést, és mi, a fiaik nyertük meg a háborút. Tudjuk, hogy miért tartozunk Ronald Reagannek hálával és köszönettel” – mondta a hidegháborút a Nyugat számára megnyerő republikánus elnökről Orbán Viktor. Mint érvelt, a kommunisták aztán itthon is összefogtak a liberálisokkal; a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, ezért újra le kell győzni őket.

Hangsúlyozta, 2010 óta a jobboldal minden választást megnyert, “a győzelem napi rutinná vált számunkra.” Ugyanakkor hozzátette, ismerjük a régi mondást: a tegnapi győzelem nem nyeri meg a holnapi meccset. A feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztes pedig sosem adja fel. Ez a mi titkunk a győzelemre – vélekedett. Aláhúzta, meg kell osztaniuk egymással a tapasztalataikat, a közös értékeik – a nemzet, a keresztény gyökerek és a család – sikeresek lehetnek harcmezőn, még úgy is, hogy a liberális hegemónia jellemzi a politikát. “Azért vagyok itt, hogy elmondjam, miként tettük ezeket az értékeket és sikeressé fősodratúvá Magyarországon. Talán a mi történetünk segíthet önöknek abban, hogy Amerikát újra naggyá tegyék” – mondta.

Egyfajta útmutatóként kifejtette: amikor a magyar jobboldal harcol, akkor 100 százaléknyi energiát tesznek ebbe, “Igazat mondunk, és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha a fél világ támad bennünket. Az ember nem nyerhet fél szívvel” – érvelt. “Az első és legfontosabb, hogy bíznunk kell a zsidó-keresztény tanításban. Ez segít bennünket abban, mely cselekedetek helyesek, és melyek helytelenek. Ha az ember hisz Istenben, akkor hisz abban is, hogy bennünket Isten a saját képmására teremtett. ” – vélekedett. Éppen ezért a bátorságot is kiemelte, még a legérzékenyebb témákkal – például a migrációval, a genderrel, a civilizációk összecsapásával – is foglalkozni kell. Megjegyezte: egy keresztény politikus nem lehet rasszista, ezért soha sose habozzunk keményen ellenszegülni ellenfeleinknek.

Magyarország egy öreg, büszke Dávid nagyságú nemzet, mely egyedül áll a globális Woke Góliáttal szemben. Ők teljes támadásban vannak, és nekünk totális védekezésben kell lennünk. Mi magyarok azt tudjuk megmutatni önöknek, hogy hogyan lehet visszaverni ezt a támadást – hangsúlyozta. Orbán Viktor Soros Györggyel kapcsolatban kifejtette: pénze, civil szervezetei, egyetemei vannak, és a brüsszeli bizottság fele is az övé. Viszont elmondta, nem lehet sikeresen harcolni a liberális eszközökkel, mert ellenfeleink liberális intézményeket, koncepciót és nyelvezetet használnak marxista és totalitárius terveik álcázására.

Orbán Viktor az illegális migrációról azt mondta, Európában az elsők a magyarok voltak, akik nemet mondtak erre; az emberek népszavazáson döntöttek arról, hogy nem kérnek ebből. A kormány határkerítést épített, ez védi az országot, ez megállította a migrációt.

A családpolitikát ugyancsak a saját szabályai szerint akajítja Magyarország. Hiába mondják Európában, hogy a család nem létezik, ezzel szemben a család az a hely, ahol a szülők átadják a tradicionális értékeket a következő nemzedéknek.„ A családpolitikai eredményeket “nem rossz kezdetnek” minősítette. Elmondta, az elmúlt tíz évben a házasságkötések száma megkétszereződött, az abortuszok száma pedig megfeleződött Magyarországon.

Hangsúlyozta, idén tavasszal a magyarok egy népszavazáson – amelyen még soha nem szavaztak ennyien egy irányba – nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra is. A magyar alkotmány védi a családokat és a gyermeket és kimondja, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet. Magyarország megvédi a házasság intézményét, mint egy férfi és egy nő között létrejött életközösséget. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony, Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén – hangsúlyozta.

Szerinte ma Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. A magyar kormány igazságügyi szemléletéről azt mondta, a jognak nem a bűnözőket kell védeni, hanem az áldozatokat.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink