Orbán Viktor a háborúról: most valahol 100 milliárdnál járunk – euróban

Hírek vg.hu
A miniszterelnök szerint az ukránoknak küldött különböző támogatások, a pénz, paripa, fegyver ellenére a helyzet nem javul a háború sújtotta országban, sőt egyre rosszabb. Úgy gondolja, egy lépésre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába, mellyel a mélybe ránthatja Európát.

„Európában a hangulat háborús, a politikát a háború logikája uralja. Mindenki részéről háborús készülődést látok” – írja közösségi oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Jens Stoltenberg főtitkár NATO–ukrán missziót akar felállítani, az európai vezetők pedig már belesodródtak a háborúba, ráadásul azt sajátjuknak tekintik, és úgy is vívják.

A kormányfő azzal folytatja a posztját, hogy először csak sisakküldésről volt szó, de azóta ezeket felváltották a lőfegyverek, harckocsik és repülők. „Újabb és újabb tízmilliárdok. Most valahol 100 milliárdnál járunk. Euróban.”

Szerinte a pénz, paripa, fegyver ellenére a helyzet nem javul, sőt egyre rosszabb. Úgy gondolja, hogy egy lépésre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába, mellyel a mélybe ránthatja Európát.

Brüsszel a tűzzel játszik. Amit csinál, az maga az istenkísértés – tette hozzá, kiegészítve azzal, hogy a világháborúkat az elején sohasem hívják világháborúnak.

  • Harmadik balkáni háború,
  • Molotov–Ribbentrop-paktum,
  • Lengyelország felosztása

– sorolta, és ezeknek a vége kétszer is világháború lett.

Úgy fogalmazott, hogy mi, magyarok tudjuk, milyen a háború, volt benne részünk épp elégszer.

„Meggyőződésem, hogy ebből a háborúból ki kell maradnunk. Ez nem a mi háborúnk. Nem akarunk háborút, és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon. Ezért ki kell tartanunk a béke mellett – itthon, Brüsszelben, Washingtonban, az ENSZ-ben és a NATO-ban is” – hangsúlyozta.

 

A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek

További híreink