Orbán tusnádi beszéde elé tolakodna Vona

Hírek
A Jobbik exelnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy ő lesz a párt nyári táborának meglepetésvendége. Figyelemelterelés az aggasztó pénzügyekről?  

“Találkozzunk július 26-án” – írta a Facebookján Vona Gábor. Ezzel beelőzi Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét, hiszen Tusványos idén július 24-től 29-ig tart.

Kollégánk, Kiszelly Zoltán így kommentálta a Jobbik exelnökének húzását: “Vajon saját őszödi beszédét mondja el, vagy olyan lesz, mint a csodarabbi, akinek van még pár jó ötlete…”.

Egyre aggasztóbb pénzügyek

Az M1 hétfő esti híradójából derült ki, hogy csalás miatt tett feljelentést az ügyészségen egy magánszemély július 2-án a Jobbik tavaly őszi adománygyűjtő akciója miatt. Mint ismert, a Jobbikot tavaly decemberben az Állami Számvevőszék összesen több mint 660 millió forintra büntette meg, többek között tiltott pártfinanszírozás miatt. Emiatt a párt adománygyűjtést hirdetett, amelyből több mint 100 millió forint gyűlt össze.

Jobbik elnökhelyettese, Gyöngyösi Márton viszont nemrég elszólta magát: az ÁSZ-bírság kifizetésére kapott pénzt inkább a kampányukra költötték.

Sneider Tamás pártelnök pedig még Gyöngyösi elszólásán is tudott csavarni egyet, amikor kikotyogta Kálmán Olgának, hogy a pénz nagy részét a Jobbik országgyűlési képviselői dobták össze. A Jobbik elnöke akkor azt is kifejtette, hogy gyakorlatilag üres a kassza, de ne ijedjen meg senki, mert meg fogják oldani, hogy a párt működhessen.

Sneider nyugtatása valószínűleg nem volt hatékony, ezért lehet szükség olyan figyelemelterelő akciókra, mint Vona Gábor meglepetésvendégeskedése a párt nyári táborában. Orbán elé tolakodás ide, vagy oda, Vona körüli nagy hírverésre nem számíthatunk, hiszen ez a párt nyolcadik nyári tábora, mégis minden évben a miniszterelnök tusnádfürdői beszédein hüledezik a honi, és külföldi balliberális sajtó egyaránt.

Borítófotó: MTI Fotó – Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink