Orbán: Soros György Európa békéjét, jövőjét veszélyezteti

Hírek
Akik a nemzetek Európáját akarják, nem euroszkeptikusok, hanem eurorealisták - erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök az "Álljunk ki Magyarországért!" című országjáró rendezvénysorozat záróeseményén a Bálna Budapest Rendezvényközpontban. Hozzátette, Soros György egy kiterjedt maffiahálózatot működtető spekuláns, aki Európa békéjét, jövőjét veszélyezteti.  

Európa jövőjéről csak Európa dönthet. Ezen az Európán pedig nem Brüsszelt és az európai vezetőket kell érteni, hanem az európai polgárokat – jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint Európa azonban leszokott arról, hogy megkérdezze az emberek véleményét. Mint folytatta, szinte teljes konszenzus van Magyarországon abban, hogy a migrációs politikát és a gazdaság függetlenséget meg kell védeni a brüsszeli beavatkozástól.

A nemzeti konzultációról szólva azt mondta, elsöprő támogatást kapott az az álláspont, miszerint Brüsszelt meg kell állítani, mind a migránsválság, mind a lopakodó központosítás és jogelvonás ügyében. Az emberek egyöntetűen kiálltak amellett, hogy a magyar gazdaságot érintő döntések – például az adókról, az energiaárakról – itt szülessenek.

A magyarok nem akarnak se átmenetileg, se hosszabb távon illegális migránsokat befogadni, azt szeretnék, hogy a kormány megvédje az országot az illegális bevándorlóktól. A magyarok nem akarják átadni Brüsszelnek az irányítást, se több hatáskört átadni, mint ami a csatlakozási szerződésünkben szerepel.  

Az uniós migrációs politikáról szólva kifejtette, a nyugati országokba oktalanul beengedett migránsokat most szét akarják osztani azon tagállamok – így Magyarország – között is, amelyek megvédték magukat, és nem engedték be őket. Hozzátette, "azt javasoljuk, hogy a migránsokat szállítsák ki Európából." Újra kiállt amellett, egyetlen tagállamra sem lehet rákényszeríteni, hogy a nemzetek kikkel éljenek együtt, ez csak szuverén döntésből eredhet. Kijelentette, a tömeges integráció illúziója megbukott, fájdalom, hogy az papíron bármilyen jól is mutat, a valóságban nem működik. Ugyanis ahelyett párhuzamos társadalmak jönnek létre, növekvő bűnözéssel, romló közbiztonsággal, terrorveszéllyel és terrortámadásokkal.  

Szerinte Soros Györgynek a migráció jó üzlet, és még jobb lehetne, ha Magyarország nem akadékoskodna. “Magyarországra és személy szerint rám azért annyira dühös, mert mi a nagy tervének és nagy üzletének útjában állunk” – mondta Orbán Viktor. Hozzáfűzte, Soros egy kiterjedt maffiahálózatot működtető spekuláns, aki Európa békéjét, jövőjét veszélyezteti

Értékelése szerint ez már nem ideológia, ez már nemzetbiztonsági kérdés, ebben az ügyben az ország biztonságáról van szó, tehát nincs pardon. A kormány ezért nem fogja hagyni, hogy Soros nevessen a végén. „Soros mindent el fog követni, hogy olyan kormány legyen, amely úgy táncol, ahogy ő fütyül. A helyzet komolyságát mutatja, hogy a Jobbikot is befogta a hálójába” – állapította meg a kormányfő.

A német választásokra is kitért. Azt javasolta, hogy három hónapra jegeljék a németekkel való vitákat. “Vannak, akik bele akarnak rángatni a kampányba, mint például Martin Schulz. Súlyos lebőgés elé néz, jobb híján magyarellenes epeömlésekkel próbál jó pontokat szerezni a németeknél. Viselkedjünk felelősen, ne üljünk fel a német baloldal provokációinak” – mondta. Hozzátette, “mondjunk csendes imát Angela Merkel győzelméért”.
 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink