Orbán: két hónap előnyünk van az EU-s tagországokhoz képest

Hírek Figyelo.hu

Van 3 millió potenciálisan fertőzésre váró ember, akit a vírus meg fog találni

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak. „Aki be van oltva, ők a mostani tudásunk szerint védettek a vírusvariánsokkal szemben” – tette hozzá. A kormányfő közlése szerint

az oltások tekintetében 1,5-2 hónap előnye van Magyarországnak az Európai Unió más országaihoz képest.

Hozzátette, az élet újraindításában is jól áll az ország, de aggasztó hogy sokan továbbra sem oltatták be magukat. Orbán Viktor elmondta, a variánsok azokat találhatják meg, akik eddig még nem vették fel az oltásukat. „A vírussal szemben egyedül az oltás jelent megoldást” – mondta.

A kormányfő szerint a gazdaság rugalmasságát korlátozó intézkedések nem jók. A miniszterelnök azt mondta, hogy a következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg, és ennek súlyos hatása van Európára. Hozzátette, a járvány utáni élet nem lesz olyan, mint előtte. A nemzeti konzultáció a kormányfő szerint arra irányul, hogy kiderüljön, mik legyenek azok a pillérek, amelyekre építeni lehet az életet a járvány után.

Most képesek vagyunk a versenytársainknál olcsóbban és jobb minőségben élelmiszert és ipari terméket eladni, ebből él az ország.

– hangsúlyozta. „Ami ezt a képességünket csökkenti, az lerontja a versenyképességet, tehát rosszabbul fogunk élni” – tette hozzá.

Nem fogadunk el kívülről ránk erőltetett adókat. A mostani adórendszer megváltoztatása az életszínvonal romlásához fog vezetni

– mondta. Hozzátette, hogy azt szeretné, ha Magyarország ne hitelfelvevő, hanem hitelnyújtó lehessen a jövőben. „Jó lenne, ha az államadósság nulla közelében lehetne és költségvetési többlet lenne, de ez a következő években nem reális” – mondta.

(Borítókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink