Orbán: hatalmas győzelmet arattunk

Hírek Helmeczi Zoltán

„Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan”

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP eredményváró központjában, miután a kormánypártok magabiztos győzelmet arattak az országgyűlési választáson.

„Jó mulatság, férfi munka volt” – értékelt a Fidesz és a KDNP szimpatizánsai előtt a kormányfő, a Fidesz elnöke, aki külön köszöntötte a kárpátaljai magyarokat, s azt üzente nekik: ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van.

Orbán Viktor szerint a győzelem azt jelenti, hogy „hiába a taktika, a cselszövés, a ravaszkodás”, a végén mindig a szív győz. „Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme” – hangoztatta.

Arról is beszélt, hogy óriási nemzetközi erőközpontok mozdultak meg a magyar kormányoldallal szemben. „Azt tudjuk mondani, kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak. A magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése, tizenkét éve csak viszi a pénzt” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeniük. „A baloldal itthon, a nemzetközi baloldal körös-körül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is” – sorolta.

Kijelentette: megvédték Magyarország függetlenségét, szabadságát, biztonságát és reményei szerint a gyermekeket és a családokat is.

Orbán Viktor üzent a nemzetközi közvéleménynek is, amikor azt mondta: az egész világ láthatta ma, hogy Magyarországon a kereszténydemokrata, a konzervatív polgári és a hazafias politika győzött.

„Azt üzenjük Európának, ez nem a múlt, ez a jövő”

– zárta győzelmi beszédét.

(Fotó: AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink