Orbán: délután elérjük az 5,5 millió beoltottat

Hírek Figyelo.hu
A kormány megszünteti a maszkviselési kötelezettséget a kórházak kivételével minden belső térben.

Ma délután, kora este elérhetjük az 5,5 millió beoltottat

– közölte a kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Orbán Viktor elmondta: ha elérjük ezt a mérföldkövet, a kormány megszünteti a maszkviselési kötelezettséget a kórházak kivételével minden belső térben is. Megszűnik az a korlátozás is, amely védettségi igazolványhoz köti számos szolgáltató, intézmény látogatását, a sportrendezvények, fesztiválok, valamint a zárt térben rendezett zenés-táncos mulatságok, bulik kivételével. Utóbbi rendezvényeken továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. Megszűnnek az üzlethelyiségekben korábban bevezetett létszám-korlátozások is.

A kormány szerdán már a koronavírus-járvány várható negyedik hullámáról is tárgyalt – közölte a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezt a járványügyi szakértők már most készpénznek veszik, és az érkezését szeptember-októberre teszik. A beoltottak ebből nagy valószínűség szerint kimaradhatnak – közölte Orbán Viktor. A kormányfő hozzátette:

még a beoltottak körében is előfordulhat, hogy százból tízen elkapják a fertőzést, de ha el is éri őket a vírus, valószínűleg csak könnyebben átvészelik a betegséget.

Az oltás életet ment, mindenki oltassa be magát – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy

csalfa remény, hogy oltatlanul bárki elbújhat a vírus elől.

A kormányfő elmondta: Magyarországon egyelőre nem oltunk harmadszorra, de ha valaki úgy gondolja, hogy a maszkviselési korlátozás eltörlése után is hordani akarja a maszkot, tegye ezt.

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink