Opus: új élelmiszeripari divízióvezető

Hírek Szigeti Hajnalka
Makai Szabolcs november 30.-tól az OPUS GLOBAL Nyrt. élelmiszeripari divíziójának vezetője, emellett a tőzsdei társaság egyik leányvállalata, a Kall Ingredients Kft. társ-ügyvezetői tisztségét is betölti.

Makai Szabolcs agrárközgazdászként és marketing szakemberként diplomázott. Két évtizedig az amerikai multinacionális vállalatnál, a Cargill-nál töltött be különböző vezető pozíciókat. Kezdetben a takarmányozási üzletágat, majd a gabona, olajos magvak és input divízió magyar és szlovák üzletét vezette.

Tagja volt a Cargill minneapolisi globális stratégiai csapatának, 2017-től pedig az európai menedzsmentben kereskedelmi igazgatóként és a Cargill Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozott. 2019-ben csatlakozott a Talentis Agro Zrt.-hez vezérigazgatóként, amelyet azóta is irányít.

A Mészáros Csoport agrárholdingja mára 14 termelő vállalatával mintegy 45 ezer hektáron gazdálkodik.

Vezetése alatt a cég számos nagymúltú agrárvállalkozás akvizícióját bonyolította le, megkerülhetetlen szereplőjévé válva a magyar agráriumnak. Idén nyáron a többi között a Talentis Agro részvételével egy új mezőgazdasági integrátori cég kezdte meg működését Agrolink néven. Makai Szabolcsot novemberben beválasztották a MATE Rektori Tanácsadó Testületébe is.

(Borítókép: Makai Szabolcs Forrás: Opus Global Nyrt.)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink