Olcsóbban netezhet, aki eddig kiszorult az előfizetők közül

Hírek
Személy szerint lételemem az internet, és ha nem lennék olyan szerencsés, hogy három szolgáltató versenyez a kegyeimért, akkor bizony nem lenne olcsó az internet előfizetésem. De annak, akinek eddig nem futotta otthoni internetre, annak a netkapcsolat mostantól még olcsóbb lehet az úgynevezett Digitális Jólét Alapcsomag révén, melyet elsőként a UPC vezetett be.

A napokban a hivatalos védjegyhasználati szerződés aláírását követően megkezdődött a Digitális Jólét Alapcsomag (DJA) értékesítése, amelyet a magyarországi szolgáltatók közül elsőként a UPC-nél lehet igényelni. A kedvező áron kínált, másodpercenként akár 30 megabites letöltési sebességet biztosító szolgáltatás segítségével immár azok is szélessávú internetkapcsolathoz juthatnak, akiknek erre anyagi okok miatt eddig nem volt lehetőségük.

Deutsch Tamás, a Digitális jólét program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos és Robert Redeleanu a távközlési vállalat vezérigazgatója indította el a Digitális Jólét Alapcsomag értékesítését a UPC egyik budapesti üzletében június végén.

Én aligha fogok olcsóbb nethez jutni, mert nyilvánvalóan csak azok igényelhetik e csomagot, akiknek az elmúlt egy évben nem volt otthoni net előfizetésük – hiszen a kormányzat értelemszerűen azokat támogatja, akik eddig kiszorultak az előfizetők közül.

A DJA-ban eredetileg kitűzött minimálisan 5 megabites letöltési sebességnél akár hatszor gyorsabb internetkapcsolatot és számos kiegészítő lehetőséget kínáló UPC Fiber Power 30 DJA és UPC Fiber Power 30 Optika DJA csomagokat azok az előfizetők igényelhetik, akinek a szolgáltatás megrendelését megelőző egy évben nem volt otthoni internet előfizetésük. A díjcsomagokat – amelyek mellé számos további szolgáltatást, például ingyenes közösségi Wifi hozzáférést is biztosít a UPC – 2 éves határozott idejű szerződés megkötésével vehetjük igénybe.

„A Digitális Jólét Program legfontosabb célkitűzése, hogy minden polgár a digitalizáció nyertesévé váljon. Minden akadályt lebontunk, ami annak az útjában áll, hogy valaki internethasználó lehessen.  Annak érdekében, hogy az anyagi erőforrások hiánya egyetlen magyar polgárt se zárjon ki a digitális világban való részvételből adócsökkentéssel, a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszünk segíteni. Az áfa-csökkentésnek és a DJA-nak köszönhetően mintegy 20-25%-kal olcsóbban juthatnak internet előfizetéshez a polgárok. A szolgáltatók számára három héttel ezelőtt nyílt meg a pályázati lehetőség a Digitális Jólét Alapcsomag állami védjegyhasználatára. A mai napig számos Szolgáltató adta be a DJA védjegy használatának elnyerésére irányuló pályázatát és azt reméljük, hogy az internetszolgáltató cégek továbbra is tucatjával fognak pályázni az Alapcsomag szolgáltatás nyújtására” – mondta el Deutsch Tamás.

Robert Redeleanu a UPC Magyarország Kft. vezérigazgatója kiemelte: azért is különösen büszke arra, hogy a magyarországi szolgáltatók közül elsőként a UPC-nél érhetik el az ügyfelek a Digitális Jólét Alapcsomagot, mert a vállalat számára kiemelten fontos a digitális felzárkóztatás és a szélessávú infrastruktúra fejlesztése. A UPC összesen 71 milliárd forintot fordított a szélessávú hálózatok korszerűsítésére Magyarországon az elmúlt bő négy év során. Ezen fejlesztések egy nagyobb, európai szintű program részei, amelynek keretében a UPC anyavállalata, a Liberty Global összesen 14,5 milliárd euró értékben végez szélessávú beruházásokat.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink