Okos eszközzel erősít a Dachser

Hírek Hőnyi Gyula

Egész Európában, így Magyarországon is új eszközök kísérik mostantól a DACHSER szállítmányait, az új kézi szkennerek – SAM (Short distance Assistance Mobile) – segítségével jelentős mértékben

csökkent a logisztikai cég papírfelhasználása, egyszerűbb és gyorsabb lett a szállítások mindennapi adminisztrációja, követése.

A jövőben az eszközök online összeköttetésben lesznek a tervezőprogramokkal, amelyek valós forgalmi adatok alapján és nyitvatartási idők figyelembe vételével egy algoritmus segítségével tervezik majd meg az útvonalakat.

Idén összesen 114 európai állomáson 8 800 SAM típusú kézi szkenner állt munkába, beleértve a magyar DACHSER telephelyeket is. A nagyértékű fejlesztés a Liegl&Dachser Short Distance 2.0 elnevezésű projekt keretein belül történt, amely a belföldi disztribúció fejlesztését tűzte ki célul. A sofőrök új SAM típusú kézi szkennerre történő cseréje több szempontból is megreformálja a szállítási folyamatokat:

felgyorsult a küldemények kezelése, valamint a támogatási funkciók is javultak,

a szkennelés mellett telefonhívásokat is bonyolíthatnak készülékkel, sőt, a jövőben a gépjárművezetők a diszponensekkel és egy biztonyos idő után egymással is beszélni tudnak majd a chatfunkció segítségével. A technológia sokkal korszerűbb, mint a korábbi, és a szállítmány információ is részletesebb. Az új eszköz kezelése rendkívül felhasználóbarát, ezáltal nagy népszerűségnek örvend a gépjárművezetők körében.

(Borítókép: Jeremy Moeller/Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink