Nyomás alatt az OTP

Hírek figyelo.hu

Egy hét alatt ezer forintot csökkent az OTP-részvény árfolyama, az eladói kedv – az alapkezelői átsúlyozások után – szerdán sem csillapodott – írja a Világgazdaság.

A lap szerint szerencsésnek érezheti magát, aki profitrealizálást tervezett az OTP piacán, és ezt még a keddi kereskedésben megtette, ugyanis technikai leállás miatt szerda délelőtt szünetelt a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, az újraindításkor pedig rögtön 500 forintos zuhanást produkált a bankpapír. A keddi 3,8 százalékos árfolyamzakóhoz hasonlóra április 21. óta nem volt példa, az OTP-papírok nagy esése a befektetési alapok fél év végi átsúlyozásának lehetett az eredménye. Pedig az OTP Bank június utolsó napján is vette magát, 11 186 forintos átlagáron 150 ezer darabot szívott fel a piacról, ezzel az idei vásárlásai már 48 milliárd forintnál járnak.

Stefan Maxian, a Raiffeisen Cent­robank elemzője szerint az áprilisban 8000 forint közelébe eső OTP-részvény piacán teljesen érthető az elmúlt napokra jellemző profitrealizálás. A Világgazdaságnak adott válaszában úgy vélte, hogy

a piac túl optimista forgatókönyvet árazott eddig, arra alapozva, hogy a banki hitelportfóliók minősége még nem romlott nagyobb mértékben a régióban.

(Borítókép: peterschreiber.media, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink