Nyílt nap a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

Hírek Sz. H.
A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 2023. december 6-án ismét megrendezi hagyományos nyílt napját, amelyen az Egyetem kitárja kapuit a képzőművészeti szakok iránt érdeklődő fiatalok, elsősorban a középiskolások előtt.

A Képző tekintélyes névvel bíró, különleges helye a hazai felsőoktatásnak, hiszen a magyar képzőművészet szereplőinek 80 százaléka itt tanult az elmúlt bő 150 évben. Minden évben sokszoros ide a túljelentkezés, a nyílt napon az egyetem arra helyezi a hangsúlyt, hogy a potenciális felvételizőknek testközelből bemutassa, hogyan is folyik a művészeti képzés az egyetemen.

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen a régi, klasszikus képzések mellett az új, csupán két tanévvel ezelőtt indult szakokon – a képzőművész mesterszak, a kortárs művészetelméleti és kurátori ismeretek mesterképzés, valamint a vizuális művészet alapképzés – is várják a diákokat. A vizuális művészet képzés egyre népszerűbb a világ más művészeti egyetemein is, hiszen lehetőséget biztosít a hallgatóknak a képzőművészeti műfajok komplex tartalmi és technikai változatosságának egyidejű használatára, a témákhoz leginkább illő technikák kombinálására.

MKE / Fotó: Nyíri Julianna

A nyílt nap résztvevőinek műterembejárásra is lesz lehetőségük az MKE Andrássy úti főépületében, valamint az Epreskertben is. A nyílt napon a Képző jelenlegi hallgatói is részt vesznek az egyetem bemutatásában: megismertetik a műtermi élet sajátosságait, a műhelyekben folyó munkát, valamint személyes tanácsokat adnak és egyéni kérdésekre is válaszolnak. A Képző diákjai az információs pontokon is segítenek a potenciális hallgatóknak: tájékoztatják őket a felvételi tudnivalókról és a személyes tapasztalataikról a képzéseket illetően.

Fotó: MKE/Nyíri Julianna

 

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink