Nyáron robbantott az építőipar

Hírek
Magyarországon bővült legnagyobb mértékben - az EU tagállamai közül - , 22,6 százalékkal az építőipar termelése júliusban.

Az Eurostat előzetes adatai szerint az euróövezet 19 tagállamában 0,2 százalékkal, az EU 28 tagállamában pedig 0,5 százalékkal emelkedett az építőipar kibocsátása júliusban az előző hónaphoz képest. Júliusról a legnagyobb havi szintű növekedést Svédország érte el 7,9 százalékos bővüléssel, míg Lengyelország építőiparának termelése 4,3 százalékkal növekedett, Szlovákiáé pedig 2,8 százalékkal.

A legerőteljesebb növekedést 2016 júliusához képest – vagyis éves alapon – Magyarország érte el 22,6 százalékos bővüléssel, míg Svédországban 21,2 százalékkal nőtt a termelés. Lengyelországban összesen 19,8 százalékkal emelkedett a termelés volumene, Szlovákiában pedig 14,7 százalékos növekedést regisztrálták. Ebben a kontextusban csökkenést jelzett Nagy-Britannia építőipara, ahol a termelés 1,1 százalékkal esett vissza és Olaszország sem teljesített jól. Ide tartozik, hogy az euróövezetben 1,5 százalékkal, az Európai Unióban pedig 1,3 százalékkal növekedett az építőipar termelése a második negyedévben az előző negyedévhez képest, éves összevetésben 3,6, illetve 3,7 százalékos emelkedést mértek. 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink