November 15-én kezdődik az egyéni gazdaságok összeírása

Hírek Helmeczi Zoltán
Az ország 354 településén, mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdi meg jövő hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyéni gazdaságok összeírását.

Az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információkkal szolgáljon a hazai és a nemzetközi döntéshozók és a gazdálkodók számára. A kapott adatok felhasználásával a KSH eleget tesz az Európai Unió felé teljesítendő adatszolgáltatási kötelezettségének is.

A KSH szerdai közleménye szerint az adatszolgáltatás

elsősorban a növénytermesztésre, az agrotechnikára, az állattenyésztésre, a mezőgazdasági tevékenységet végző munkaerőre, a beruházásokra és a termeléssel kapcsolatos ráfordításokra terjed ki.

A kérdőívet két módon is kitölthetik az érintettek. Az összeírás november 15. és 25. között online zajlik. Ezt követően, november 26. és december 15. között fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel mindazokat, akik nem kívántak élni az önkitöltés lehetőségével.

„Az összeírók az aktuális járványügyi szabályok betartásával végzik munkájukat, ugyanakkor lehetőséget biztosítunk arra, hogy az érintettek az összeírókkal egyeztetve, telefonon keresztül is szolgáltathassanak adatokat”

– idézte a közlemény Tóth Pétert, a KSH statisztikai tanácsadóját.

Készül a népszámlálásra a KSH

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink