Novák Katalin: Magyarország az ártatlan áldozatok mellett

Hírek Pindroch Tamás
Magyarország és a magyar emberek az ártatlan áldozatok mellett állnak, csak a békére vágyunk. Minél előbb, annál jobb – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök a jelenleg egyetlen működő ukrán televíziós csatorna adománygyűjtő műsorában.

A felvételről készült videó az államfő Facebook-oldalán jelent meg.

A Save Ukraine – #StopWar jótékonysági televíziós műsorba Magyarország köztársasági elnökeként én is felkérést kaptam megszólalni más állam- és kormányfők mellett

– írta a köztársasági elnök.

A műsorban többek között Albánia, Lettország, Ausztria, Szlovénia, Észak-Macedónia és Nagy-Britannia vezetői tolmácsolták népük üzenetét a nézőknek rövid videó formájában. A műsorban zenei előadások is elhangzottak.

Novák Katalin kiemelte: Magyarország egyértelműen elítéli az orosz agressziót és Ukrajna fegyveres megtámadását, követeli minden háborús bűn kivizsgálását, és megfelelő büntetést kér azokra, akik ezeket az emberiség elleni barbár tetteket elkövették.

Azt is hangsúlyozta: Magyarország továbbra is elkötelezett amellett, hogy biztonságos menedéket nyújtson az ide érkezett több mint 700 ezer menekültnek, „továbbra is ellátjuk a sebesülteket, élelmiszert küldünk az otthon maradóknak, tanulási lehetőséget kínálunk a hazánkba érkező gyerekeknek, fedelet, ételt és munkát biztosítunk a családoknak, ameddig arra szükség van”.

Borítókép: Németh András Péter / Szabad Föld

Ezek is érdekelhetnek

További híreink