Novák Katalin: a gyerekeknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyjuk és édesapjuk

Hírek
"A kormánynak a jövőben is határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett" – jelentette ki Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Kaposváron, a református egyházi napok fórumbeszélgetésén.

A családok éve alkalmából rendezett ökumenikus fórumon Novák kijelentette: a család szerepe az élet továbbadása. Hozzátette: "a kormánynak a jövőben is határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett".

Az államtitkár kifejtette azt is, hogy stabilan ki kell állnunk a jövőben is a házasság értéke mellett. Szerinte ugyanis: "fennáll a veszély, hogy amikor egyesek egy maroknyi kisebbség jo­gaiért harcolnak, elfeledkezünk a többségről.

A kaposvári református templomban tartott beszélgetésen Novák Katalin megjegyezte: amikor az élet továbbadásának szentségéről, a férfi és nő házasságban betöltött szerepéről, hagyományos férfi- és női szerepekről beszélünk, a nyilvános szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki.

Példaként a meleg párok örökbefogadási jogát említette, amiben úgy véli "megtorpanni látszik a logika". Buzdított továbbá minden megjelentett, hogy szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről. Novák Katalin felhívta a figyelmet arra: az, hogy egy nőnek legyen gyereke, emberi jogként jelenik meg, de valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyjuk és édesapjuk.

"Nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi" – jelentette ki az államtitkár.

Borítófotó: MTI/Mónus Márton

Ezek is érdekelhetnek

További híreink