Nőügyek a Bill Gates-válás hátterében

Hírek Lengyel Gabriella

Borítékolható volt, hogy Bill és Melinda Gates válási procedúrája még sok érdekes vagy éppen kínos részletet tartogathat. Máris felszínre került egy kellemetlen nőügy, vasárnap óta egy, vagy több munkahelyi viszonyról cikkeznek az amerikai lapok.

A Microsoft igazgatósága 2019 végén nyomozást indított Bill Gates ellen, miután egy női alkalmazott bevallotta, hogy évekig tartó szexuális kapcsolatban állt vele – írta The Wall Street Journal vasárnap. Az igazgatóság egy ügyvédi irodát bízott meg a vizsgálat lefolytatására. Ezt követően döntött úgy Bill Gates 2020-ban, hogy visszalép az igazgatóságtól, bár indokai között az szerepelt, hogy a jótékonysági tevékenységekre szeretne fókuszálni.

A vállalat minden támogatást megadott az érintett nőnek, viszont Gates szóvivője arról beszélt, hogy húsz évvel ezelőtti ügyről van szó, ami barátságosan ért véget.

Vasárnap a New York Times is előállt egy történettel, miszerint

Gates nem csak a Microsoftnál, hanem a Bill & Melinda Gates Alapítványnál is üldözött női alkalmazottakat. A cikkben azt is pedzegették, hogy számos nyilvános eseményen feltűnően elutasító volt Gates a feleségével.

A házaspár nemrégiben jelentette be, hogy 27 év után elválnak, Melinda Gates a válóper beadás előtt három héttel vásárolt egy nyaralót Seattle-ben, 1,2 millió dollárért. Mint kiderült, Melinda Gates már évek óta fontolgatta a kenyértörést. A döntését Bill Gates és Jeffrey Epstein eddig még nem tisztázott kapcsolatával magyarázta a sajtó, hogy milyen közös ügyeik lehettek, az még nem került nyilvánosságra.

(Borítókép: A Bill és Melinda Gates Alapítvány társelnöke és megbízottja, Bill Gates 2019. november 18-án Indiában, New Delhiben megrendezett 8. nemzetközi mezőgazdasági statisztikai konferencián. (Indraneel Chowdhury, Europress/AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink