Nőtt az új lakások építése az első negyedévben

Hírek
Az idei első negyedévében 3661 új lakás épült, 7,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 9639 volt, 2,1 százalékkal kevesebb, mint tavaly március végén - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 

Budapesten másfélszeresére, 50,4 százalékkal  nőtt az épített lakások száma. Pest megye lakásépítése továbbra is kiemelkedő, ám a megelőző évhez képest nem nőtt tovább. Az új lakások 54 százalékát Budapesten és Pest megyében vették használatba – jelentette a KSH. 

Győr-Moson-Sopron megyében az épített lakások száma a 11,7 százalékos csökkenés ellenére sokszorosan felülmúlja a többi megyére jellemző értéket, minden ötödik új lakást ott vettek használatba.

Az új lakóépületekben használatba vett lakások 49 százaléka családi házban, 44 százaléka többszintes, többlakásos épületben, 2,4 százaléka lakóparkban épült. A lakások 56 százaléka értékesítésre, 42 százaléka saját használatra, 2 százaléka bérbeadásra épül.

A használatba vett lakások átlagos alapterülete a tavalyi első negyedévhez képest 3,7 négyzetméterrel  96 négyzetméterre csökkent.

Borítókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor (illusztráció)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink