Nincsen rajta az MSZP-Párbeszéd közös listáján Fodor Gábor

Hírek
Az MSZP kongresszusa szombaton elfogadta a szocialisták és a Párbeszéd megállapodását a 2018-as országgyűlési választásra, amelynek értelmében a két párt közösen indít képviselőjelölteket, közös listán indul és miniszterelnöknek Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd társelnökét ajánlja a választóknak. A szövetséghez csatlakozott a Magyar Liberális Párt, de sok kompromisszum árán.

A Budapesti Kongresszusi Központban tartott rendezvényen a küldöttek 207 igen, 14 nem szavazattal és 13 tartózkodás mellett hagyták jóvá a “Szövetség az igazságos Magyarországért” című dokumentumot. A megállapodás szerint, a Párbeszéd képviselőjelöltjei Budapest 1-es (V. kerület), 10-es (III. kerület), Hajdú-Bihar megye 5-ös (Hajdúszoboszló) és Fejér megye 3-as (Bicske) választókerületeiben indulnak.

A kongresszus az országos listáról is szavazott. 164 igen, 42 nem szavazattal és 21 tartózkodással hagyta jóvá a két párt közös listáját, amelyet Karácsony Gergely vezet. Őt követi Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Hiller István a választmány elnöke. A listán a további sorrend a következő: Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető, Gőgös Zoltán elnökhelyettes, Tóbiás József volt pártelnök, pártigazgató, Mesterházy Attila volt pártelnök, Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke és Gurmai Zita volt európai parlamenti képviselő.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője kapta meg a 15. helyet az MSZP-Párbeszéd országos listáján. Azonban a listán sem Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke, sem a párt logója nem fog szerepelni. A döntést az MSZP szombati kongresszusa közben Fodor Gábor és Bősz Anett közösen jelentették be az újságíróknak. Fodor kiemelte, hogy tudják hogy egy ilyen helyzetben minden pártnak kompromisszumokat kell kötnie, és a Liberálisok azok, akik a legtöbb kompromisszumot kötötték meg. Arra a kérdésre, hogy indul-e egyéni körzetben, azt felelte: “itt is vannak még kérdőjelek, de ezek rövid időn belül lezárulnak”.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink