Niedermüllernek nem tetszik, hogy az uniós delegáció nem hajlandó politizálni

Hírek
A napokban Magyarországon járt az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Szakbizottságának delegációja, hogy megvizsgálja többek közt a 4-es metróra és a felcsúti kisvasútra felhasznált források jogszerűségét. Felcsúton mindent rendben találtak, amit Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője nehezen tudott megemészteni.

A jobboldal részéről több kritika érte a látogatás időpontját, mivel meg volt a veszélye annak, hogy ilyen kevéssel a választások előtt egy ilyen akció befolyásolhatja annak kimenetelét. A delegáció vezetője, Ingeborg Grässle hangsúlyozta, hogy ez nem politikai látogatás, semmilyen formában nem akarnak részesévé válni a választási harcnak. És tényleg így lett. Grässle sajtótájékoztatóján végig igyekezett diplomatikusan fogalmazni minden kérdésre, és nem volt hajlandó semmilyen politikai kijelentést tenni.

A függetlenség mítoszában persze továbbra sem hiszünk, de ebben az esetben az uniós szerv elvégezte a dolgát, és annál semmi többet nem volt hajlandó tenni. Ez nagyon megfeküdhette Niedermüller gyomrát, mert a delegáció Felcsúton mindent rendben talált, és még egy elejtett dorgálást sem hagyott itt nekünk.

Niedermüller rögtön el is küldte közleményét az MTI-nek, miszerint hiába talált mindent rendben a delegáció, akkor is lesújtó tapasztalatokkal távoztak. Kár, hogy Grässle most nem volt fogékony erre a megszokott baloldali tollbamondásra.

Úgy látszik, a DK politikusa túlságosan megszokta már, hogy a magyar kormányt az EU-n keresztül nagyszerűen lehet csépelni. Hát ez most nem jött be. Gyurcsány Ferenc pártja viszont még mindig kihasználhatja politikai célokra ezt az eseményt, ha szeretné, ugyanis a 4-es metró beruházásai is górcső alá kerültek a vizsgálat során.

Itt már azért a delegáció vezetője is elmondta, hogy a „csalás megalapozott vádja merül fel”. Emlékszünk még kinek a nevét említette meg érintettként az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), amikor 67 milliárdos visszatérítést javasolt szabálytalanságok és csalás gyanúja miatt a 4-es metró beruházásával kapcsolatban? Medgyessy Péterét bizony, a megboldogult MSZP-SZDSZ koalíció miniszterelnökét.

Szóval, ha a DK úgy dönt, leszállna a felcsútozás döglött lováról, még mindig belerúghat az MSZP-be. Jól tudjuk, hogy Gyurcsányék háza táján néha egy-két finom taslit meg kell lendíteni abba az irányba is.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink