Niedermüller Péter tetemes tartozást hátrahagyva lépett le berlini munkahelyéről

Hírek
A DK európai parlamenti képviselője és Soros György megbízható embere több mint tíz évvel ezelőtt igen különös módon hagyta ott munkahelyét, a Humboldt Egyetemet.

Az Origo.hu információi szerint a berlini Humboldt egyetem 2006-ban egy meglehetősen felháborodott hangvételű levelet küldött szét a világ tudományos intézeteinek, amely Magyar Tudományos Akadémiához is eljutott, és hosszú ideig olvasható is volt a Néprajzi Kutatóintézet faliújságján. Ebből kiderül, hogy Niedermüller Péter DK-s EP-képviselő 2004 decemberében egyik napról a másikra eltűnt, tetemes tartozást hagyva maga után, és arra hivatkozva, hogy súlyos beteg. Ezt követően két évig hiába próbálták felvenni vele a kapcsolatot, majd 2006-ben Pécsett találtak rá, és így sikerült tisztázniuk Niedermüllerrel, hogy már nem az egyetem tagja.

A levélből az is kiderül, Nidermüller azon magyarázatából, hogy súlyos betegsége miatt kellett hirtelen elhagynia munkahelyét és a várost, egy szó sem volt igaz.

A DK EP-képviselője rendszeresen Magyarország ellen szólal fel az Európai Parlamentben, és rajta van Soros György hálózata, a Nyílt Társadalom Alapítványok által a “megbízható szövetségesekről” készített listáján.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink