Népzene a Nemzeti Szalonban

Hírek
Csík János és Barcza Zsolt, a Csík Zenekar tagjai tartanak rendhagyó, zenés tárlatvezetést a Műcsarnok Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet című kiállításán, május 7-én 16 órától.

A Műcsarnok, a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és támogatásával 2014-ben, Nemzeti Szalon néven új kiállítássorozatot indított, hogy időről időre megbízható körképet nyújtson a vizuális művészetek különböző területén született jelentősebb teljesítményeiről.

Az április végén nyílt tárlat az ipar- és tervezőművészet elmúlt egy évtizedének áttekintésére vállalkozik. A felkért kurátorok – Sára Ernő és Scherer József – által összeállított szalon tiszteleg a közelmúlt iskolateremtő mesterei előtt, de elsősorban a változó képzési, tervezői, gyártói és értékesítői környezetben tevékenykedő kortárs alkotók lehetőségeire és legkiemelkedőbb szakmai teljesítményeire fókuszál. A tárlat a tényleges funkciók és szakmai kihívások mentén rendezi az elkészült tárgyakat és terveket. A kortárs iparművészet és dizájn klasszikusnak számító műfajai mellett, az ezek határterületein létrejövő alkotásokat kívánja feltérképezni és bemutatni.

Vasárnaponként a társművészetek alkotói vezetik végig az érdeklődőket a kiállításon, az első tárlatvezető Puskás Peti zenész, előadó volt.

Fotó: Mándi Emese / csikband.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink