Nemzeti konzultáció: középpontban a családok

Hírek
Egy hét múlva kezdik postázni a nyolcadik nemzeti konzultációt, melynek fő kérdésköre a magyar családok lesznek – értesült a Magyar Idők. A nagy érdeklődés miatt valószínűleg idén is meghosszabbítják a válaszok beérkezésének határidejét.

A kérdőíveket közel nyolcmillió magyarnak fogják postázni. A nagyszámú küldemények miatt lesznek olyanok, akik majd csak decemberben kapják kézhez a leveleket.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: a témák között biztosan szerepel majd a fiatal házaspárok életkezdésének támogatása, a gyerekvállalás további ösztönzése és a gyermeket nevelő nők munkavállalásának kérdése is, amelyek kijelölhetik a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait.
A politikus a költségekkel kapcsolatban megjegyezte: ugyanolyan összegekkel számolnak, mint az előző hét konzultáció során, bár sok minden függ a válaszadók számától is. Most is lesz lehetőség az interneten is kitölteni a kérdőívet.

Sajtóértesülések szerint a nagycsaládosok gépkocsikedvezménye, a gyerekek után járó nyugdíjkedvezmény és az anyaság szolgálatának jobb megbecsülése is szóba kerülhet, valamint felvetődött háromgyermekes nők életük végéig mentesüljenek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

A vélemények összegzése után a beérkezett válaszok alapján szakpolitikai intézkedések is születhetnek –írja a Magyar Idők.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetnek

További híreink