Németországban is tarolt a hazai startup

Hírek Figyelő
Magyar ingatlanpiaci startup is bejutott a hetedik alkalommal megrendezett Danube Cup nemzetközi startup verseny döntőjébe.

Az áprilisban a Corvinuson megrendezett hazai döntőt és az idén májusban Passauban megrendezett nemzetközi elődöntőt követően az Aprently a regensburgi döntőbeben is bemutatta fejlesztését a nemzetközi zsűrinek. A Danube Cup-on nyolc elismert egyetem csapatai vettek részt Németország, Ausztria, Magyarország és Szerbia képviseletében. A döntőben az Aprently a Corvinus Egyetem csapataként prezentálta piackutatását, üzleti modelljét és innovatív megoldásait.

A magyar startup küldetése, hogy a sok esetben elavult folyamatok digitalizációjával és új okos funkciók létrehozásával összekapcsolja a széttöredezett hazai és külföldi lakásbérleti piacot, valamint egyszerűsítse és biztonságosabbá tegye a lakásbérleti folyamatokat mind az ingatlant keresők, mind a lakástulajdonosok számára.

A bérlőkön túl a lakástulajdonosokon túl az ingatlanközvetítők életét is megkönnyítik a fejlesztők. A startup alternatívát kínál a helyzetükkel visszaélő hazai platformokkal szemben, és innovatív megoldásaival új lehetőségeket ad a kiadók kezébe. A platform beépített időpontfoglalási funkcióval érkezik, amely lehetőséget biztosít a gyors és egyszerű lakásbemutatásokhoz online és offline formában is.

Az ingatlanközvetítők kedvezményes csomagokat és egyszerűsített, tömeges feltöltési folyamatokat vehetnek igénybe, így néhány kattintással hirdethetik teljes ingatlanadatbázisukat.

Az Aprently idén nyáron indul Budapesten, azonban az alapítók célul tűzték ki, hogy még az első éven belül más magyarországi és külföldi egyetemi városokban is bemutatkozzanak. A Danube Cup-on való sikeres részvételük tovább erősíti a nemzetközi siker iránti elkötelezettségüket, és bizonyítja, hogy komolyan vehető alternatívát nyújtanak a régió lakásbérleti platformjaival szemben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink