Nemcsak a nyári szezonban érdemes meglátogatni a Dél-Balatont

Hírek
Tavaly tavasszal kezdett formálódni egy összefogás a balatonlellei vállalkozások között, melynek az volt a célja, hogy megmutassák: a Balaton egész évben rengeteg programot nyújt. A Bujdosó pincészet akkoriban honlapján és közösségimédia-felületein el is indított egy helyi értékeket bemutató sorozatot, amit idén is folytatnak.

Bár rengeteg online felület ajánl utazási tippeket, mégis legszívesebben a helyiek tanácsát fogadjuk meg. Így sokszor olyan helyekre juthatunk el, egyedi élményeket szerezve, amelyekről az útikönyvek sem írnak – fejti ki a Bújdosó közleményében, miért fogtak bele a sorozat összeállításába.

“Nekünk az egész életünk a Balaton, nem is értjük, hogy lehet, hogy olyan sokan mindössze a néhány nyári hónap alatt jönnek ide” – állítják Bujdosóék hozzátéve: a cél az, hogy ezen változtassanak.

Mint írják: az elmúlt egy évben ennek elérésére minden hónapban bemutattak egy-egy rendezvényt, kirándulási célt, éttermet. Az elsődleges szempont az egész éves nyitvatartás és a minőség volt, ezek azok az értékek, amiket szerintük érdemes képviselni.

“Örömteli, hogy egész éven át nyitva tartó helyekről tudunk sorozatot indítani, ez 5 éve elképzelhetetlen lett volna. Azt látom, hogy a hasonlóan gondolkozó vállalkozások egyre bátrabban ajánlják egymást, felelősséget vállalva a másikért. Jó szívvel tesszük ezt, hiszen ismerjük egymást régóta, ez a borvidéken így működik már jó ideje. Az elmúlt egy év bebizonyította, hogy nem érdemes külső segítségre várni, az összefogásban olyan erő van, ami átsegít a nehézségeken” – mondta Bujdosó Ferenc.

A kezdetben egyévesre tervezett sorozat most folytatódik, Bujdosó Ferenc szerint van még bőven téma a környéken.

“A Somogyi-dombság rengeteg olyan kincset rejt, amiket egyelőre még kevesebben ismernek. Emellett a parthoz közeledve azt látjuk, hogy egyre több minőségi vendéglátóhely jelenik meg, ma már 3-4 komoly minőséget képviselő éttermet tudunk ajánlani. Ha az idelátogatók megtapasztalják, hogy mennyivel izgalmasabb a déli part, mint azt elsőre gondolnák, akkor később visszatérnek hozzánk, hosszú távon pedig csak ez lehet a célunk” – magyarázta Bujdosó Ferenc.

A sorozat eddigi részei elérhetőek a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet honlapján.

 

Fotók: Furmint Photo