„Nem várt” fordulat: hamisan vádolták Trump főbíráját szexuális erőszakkal

Hírek
Az MTI vasárnapi tudósítása szerint a Brett Kavanaugh konzervatív főbírót szexuális erőszakkal vádoló nők egyike, Judy Munro-Leighton elismerte, hogy hazudott, és soha nem is találkozott a főbíróval. De minek vádaskodott hamisan? Minden jel arra utal, hogy nem azért, mert unatkozott.

Chuck Grassley, a szenátus igazságügyi bizottságának vezetője a hamis állításokról szóló dokumentumokat megküldte Jeff Sessions igazságügyi miniszternek és Christopher Wray igazgatónak, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vezetőjének. A minisztérium várhatóan megindítja az eljárást hamis állítások és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt. 

Brett Kavanaugh főbírót szenátusi meghallgatása idején több nő is megvádolta évtizedekkel korábbi szexuális zaklatásokkal és szexuális erőszakkal. A főbíró jelölését október 6-án megszavazta a szenátusi bizottság republikánus többsége, és azóta az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő legfelsőbb bíróság tagja. Kavanaugh Trump jelöltjeként élete végére bekerült egy olyan testületbe, ami az Egyesült Államokban élet-halál ura. Az új taggal együtt pedig jelenleg többen vannak a konzervatív bírák, aminek köszönhetően le tudják majd törni a liberális főbírók azon borzalmas gyakorlatát, hogy a legnagyobb vitákat generáló kérdésekben az ő kreatív, a dokumentum valódi szövegéhez a legkevésbé sem ragaszkodó alkotmányértelmezéseikkel érik el, hogy a nekik tetsző szabályozás szülessen meg. Csoda, ha a demokraták berezeltek, és mindent bevetettek Kavanaugh szenátusi meghallgatásán? 

Ez a rémület uralkodhatott el Judy Munro-Leightonon is, aki azzal vádolta meg Kavanaugh-t, hogy a főbíró és az egyik barátja többször is megerőszakolták egy kocsi hátsó ülésén.

Ezeket a vádakat először egy névtelen levélben Kamala Harris kaliforniai demokrata párti politikussal közölte, aki a szenátusi meghallgatás egyik résztvevője volt, majd elektronikus levelet küldött az igazságügyi bizottságnak is, ezúttal már felfedve a személyazonosságát. 

A bizottság vizsgálódni kezdett és gyorsan megállapította, hogy Munro-Leighton egy Kentuckyban élő baloldali aktivista, aki évtizedekkel idősebb a főbírónál, soha nem találkozott vele. Micsoda nem várt fordulat!

A múlt héten Grassley szenátor Michael Avenatti ügyvéd és ügyfele, a Kavanaugh-t szintén szexuális zaklatással megvádoló Julie Swetnick ügyben küldött meg dokumentumokat az igazságügyi tárcának bűnügyi nyomozásra. Swetnick ugyanis eskü alatt vallotta, hogy Kavanaugh évtizedekkel korábban jelen volt akkor, amikor többen megerőszakolták őt. A nő egyébként később az NBC televíziónak adott interjújában részben visszavonta állításait, részben ellentmondásokba keveredett. 

Donald Trump elnök szombaton Twitter-bejegyzésben reagált a fejleményekre. Mi van a többiekkel? Hol vannak az ügyben a demokraták?– írta a mikroblogban Trump. 

Christine Blasey Fordról, arról a kaliforniai pszichológusról, aki a meghallgatáson Kavanaugh legfőbb vádlója volt, a napokban a Slate internetes portál megírta: ügyvédnője, Debra Katz közreműködésével számlát nyitott, amelyre adományokat vár. A nő azt állítja: szenátusi szereplése” miatt halálos fenyegetéseket is kapott, ezért személyes biztonságára sokat kell költenie. A számlára eddig már több mint 800 ezer dollár érkezett. Emellett Blasey Fordnak egy könyvkiadó egymillió dolláros szerződést is ajánlott története megírására.

No comment…

Borítófotó: Brett Kavanaugh amerikai főbíró (b) és Donald Trump amerikai elnök Kavanaugh eskütételi ünnepségén a washingtoni Fehér Házban 2018. október 8-án. Kavanaugh két nappal korábban tette le a hivatali esküt egy zártkörű ceremónián (MTI/EPA/Shawn Thew).

Ezek is érdekelhetnek

További híreink