“Nem várt” fejlemény: a Jobbiknak még “zsidószakértője” is volt

Hírek
Újabb botrányos hangfelvétel került elő Jobbikról. A párt vezetői egymásra licitálva zsidóztak egy frakcióülésen.  

A 2012-ből származó hangfelvétel, melynek részleteit az Origo hozta nyilvánosságra, arról tanúskodik, hogy a Jobbik berkein belül teljesen megszokott volt az öblös zsidózás. Na jó, ez mondjuk nem nevezhető túlságosan meglepő fordulatnak. De azért nem ártalmas újra és újra emlékeztetni a nagyérdeműt, hogy a mára néppárttá alakult (vagyis inkább annak mázolt) Jobbik identitásában elhanyagolhatatlan “érték” volt az antiszemitizmus. Tegyük inkább idézőjelbe: “volt”.

Mert léteznek ugyan az antiszemitizmus rémálmából időben felocsúdó egyének, de olyat azért ritkán látunk, hogy egy párt a zsidófaló hernyóállapotból először önmagát kritizálva bebábozódik, majd később antifasiszta pillangóként röppenget virágról virágra a tolerancia édes nektárját szívogatva.

Pláne úgy elképzelhetetlen az egész, hogy ha az említett hernyókonglomerátumnak pár éve még “zsidószakértője” is volt. De erről később.

Az Orgio cikke szerint a frakcióülést abban az időben tartották, amikor a párt akkori alelnökéről, Szegedi Csanádról előkerült egy hangfelvétel, amelyen azt állította a vele beszélgetésbe elegyedő férfinak, hogy európai parlamenti források segítségével előnyöket tudna neki biztosítani azért cserébe, hogy ne hozza nyilvánosságra a felmenőivel kapcsolatos információit.

A Jobbikosok önmagukhoz híven rendkívül “magas színvonalon” tárgyalták meg az ügyet a frakcióülésükön. A mára minden konszolidált néppártiak magányos harcos-influenszerévé magasztosult Vona például a párt volt alelnökének fordulatát „Saul-fordulásnak" nevezte. “A másik oldalról pedig mindannyian egyetértünk abban, hogy amit Csanád tett az elmúlt időszakban, különösképpen az utolsó nyilatkozatával, az a Saul-fordulás, amit ő végrehajtott, az finoman szólva is felháborító, és konkrétan megalázó a Jobbik számára. Valóban egy nagyon megalázó helyzetbe hozott minket az egykori vezetője a pártnak, alelnöke, sokak által a párt öklének tartott szereplője, most a másik oldalon válik ököllé" – értékelte a pártelnök Szegedinek azon nyilatkozatát, amelyben az akkori alelnök azt mondta, hogy "minden vitában csupán a tisztelet hangján szabad szólnunk, amely Izraellel kapcsolatos." Ez alapján nyugodtan ki is mondhatjuk, Vona mire gondolt: Szegedi a zsidók “öklévé” vált.

De menjünk tovább, mert vannak még itt érdekes dolgok. Ahogy anno a nácik és a komcsik, valamint ma a genderkuruzslók sem állták meg, hogy ne gyártsanak áltudományos szösszeneteket saját agymenésük igazolására, úgy a Jobbik sem lehetett meg igazi “szakértelem” nélkül, ha a “zsidókérdésről” volt szó.


Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője a párt demonstrációján a budapesti Vértanúk terén 2013. május 4-én. A rendőrség által betiltott, de bírósági döntéssel utóbb engedélyezett tüntetést a bolsevizmus és a cionizmus áldozatainak emlékére hirdették meg. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

A szakértő szerepét pedig a pártot nemrég elhagyó Hegedűs Lórántné vállalta magára. Ez az adalék a hangfelvétel következő részletéből derül ki:

Hegedűs Lórántné: ."… egy levelet, amiben két szakértőt nevezett meg. Az egyik az már nem is tudom, Szávay Pisti volt, aki a külpolitikáért, nem tudom, miért a felelős, én pedig a zsidó ügyekért vagyok felelős. Gyakorlatilag ez volt a lényeg (dadogás). Megtisztelő, nem azért mondom, csak…"

(nevetés és hangzavar)

Ismeretlen bekiabáló: "Szakértő!"

Hegedűs Lórántné: "Szakértőnek nevezett valaki."

Vona Gábor: "De Enikő, nem az vagy? Hát most. Azazaz."

Hegedűs Lorántné egyébként méltó volt erre a "megtisztelő" címre, a felvétel egy másik részlete ugyanis arról tanúskodik, hogy képes “magas szakmai színvonalon” elemezni a párton belüli zsidó ügyeket: “Én azt gondolom, tételezem, hogy Szegedi Csanád és Molnár Balázs igenis, továbbra is nagyon jóban vannak, mint ahogy ezt tették korábban is. Hiszen Molnár Balázs Szegedi Csanád személyét ajnározza, röviden az egyik zsidó a másikat ajnározza”.

A Fejezetek a Jobbik sötét, ámde igaz se volt (TMMirkóczki Ádám) múltja című sorozat újabb részletét olvashatták…

 

Borítófotó: Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Gárda egyenruhájában beszél a Szabadság téren a Jobbik Magyarországért Mozgalom demonstrációján, melyet a Magyar Gárda Egyesület feloszlatásáról szóló döntés és a július 4-i rendőri fellépés elleni tiltakozásul hírdettek meg. A tüntetésen bejelentették a Magyar Gárda mozgalom újraalakulását. Jobbra, Szegedi Csanád, a Jobbik európai parlamenti képviselője. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink