Nem szállítanak többé csomagot egy svéd no-go zónába

Hírek
Az UPS nevű multinacionális csomagküldő társaság bejelentette, hogy a jövőben nem szállítanak csomagokat a malmői Rosengardba. A dolog előzménye, hogy korábban számos esetben érte atrocitás a munkájukat végző futárokat - írja a 888.hu.

Az UPS az Egyesült Államokból indult, de mára multinacionális szereplővé vált a csomagküldő társaságok között, több mint 200 országban van jelen. A svédországi Malmö egyik kerültében azonban már nem sokat fognak találkozni vele, ugyanis az UPS kijelentette, hogy a jövőben nem szállít csomagokat a kerületbe.

A cég szerint azért, mert magas a kockázata annak, hogy kirabolják a munkatársaikat vagy egyéb bűncselekmény áldozatai lesznek. A cég ügyfélszolgálati munkatársa egy érdeklődőnek azt válaszolta, hogy „megtámadták a sofőrjeinket, ezért úgy döntöttünk, hogy nem szállítunk ki csomagokat Rosengardba”. Az UPS a Sydsvenskan svéd lapnak megerősítette, hogy egy időre felfüggesztették a csomagok kiszállítását Rosengardban.

A bevándorláspárti svéd politikusok azonban továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy Svédországban nincsenek no-go zónák, s nem várható, hogy az UPS lépése bármiféle változást elindít a döntéshozók gondolkodásában.

A cég mindaddig fenntartja a jelenlegi állapotot, amíg esély van arra, hogy munkatársukat atrocitás éri.

Borítófotó: korábbi zavargások Svédországban (MTI/EPA/Fredrik Sandberg)