Nem sérültek a TEVA ellátási láncai

Hírek figyelo.hu
TEVA legfontosabb termékeinek ellátási láncai és stratégiai fontosságú magyarországi gyártókapacitásai lényegében zavartalanul működnek a koronavírus járvány okozta gazdasági bizonytalanság ellenére is – nyilatkozta a Figyelőnek Bjorn Hulermans a gyógyszeripari cég debreceni telephelyének vezérigazgatója. A vezetőt a magyar gyógyszeripar helyzetéről, kilátásairól kérdeztük.

Hatással lehet-e a válság a gyógyszergyárak hazai gyártókapacitásaira, és ha igen, milyen irányú elmozdulás várható?

Üzleti folytonossági terveink középpontjában a biztonságos munkahelyek állnak, különös tekintettel a megfelelő távolság és a higiéniai szabályok betartására és ellenőrzésére. Ennek eredményeképpen a Tevánál sikerült mindenki biztonságát garantálnunk (dolgozzon akár a telephelyen, akár otthonról), s így gyártókapacitásunkat nem érintette a járvány. Ez nemcsak helyi, hanem globális szinten is nagyszerű hír, mivel a magyarországi gyártóhelyek stratégiai jelentőséggel bírnak a Teva hálózatában, hiszen mind a hatóanyag, mind a szilárd és félszilárd gyógyszerkészítmények előállításának és csomagolásának egyik fontos központja vagyunk.

Milyen válaszokat adhat a gyógyszeripar ezekre a problémákra?

Munkatársaink, dolgozzanak bármely területen, azon fáradoznak, hogy biztosítsák tevékenységünk folytonosságát, mi pedig elkötelezettek vagyunk erőfeszítéseik támogatása és egészségük megóvása iránt. Meghoztuk a megfelelő intézkedéseket a gyógyszereink és hatóanyagaink biztonságos előállítása és kiszállítása, valamint telephelyeink folyamatos működése érdekében, amely lehetővé teszi számunkra az üzleti, kutatás-fejlesztési és gyártási tevékenységeink fenntartását…

További részletek a Figyelő legfrissebb számában!

Ezek is érdekelhetnek

További híreink