Nem lesz miniszterelnök Botkából

Hírek
Lemondott az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról Botka László, közölte az MSZP politikusa az MTI-vel.

 Az ellenzéki politikus tájékoztatása szerint döntéséről értesítette pártja vezetőit, és azokat a szövetségeseit is, akik már eddig felsorakoztak mellé "a kormányváltó szövetségbe".

Botka László döntését azzal indokolta, hibázott, mert nem gondolta, hogy a demokratikus pártok nem akarnak nyerni 2018-ban, céljuk csupán annyi, hogy néhány ellenzéki helyet szerezzenek az "Orbán-rezsim" parlamenti padsoraiban. Hozzátette: azt sem tudta, hogy a "politikai maffia" mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket és alulértékelte a "Fidesz aljasságát" is.

Szintén közleményben jelentette be lemondását a párt alelnöki pozíciójáról Ujhelyi István. Hiller István választmányi elnök elismerte, hogy zavarok vannak a párton belül. A politikus 5-ös skálán 4-es alára értékelte a jelenlegi kavarodást az MSZP-n belül.

Molnár Gyula pártelnök sajtótájékoztatóján úgy értékelte Botka László visszalépését a szocialista miniszterelnök-jelöltségtől: "ezt a menetet elvesztettük, de a csatát meg fogjuk nyerni".

Molnár Gyula közölte, jelenleg nem foglalkoznak azzal, hogy a párton belül új miniszterelnök-jelöltet találjanak, a legfontosabb most, hogy együttműködést alakítsanak ki az egyéni választási körzetekben. 
 

Borítókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetnek

További híreink