Nem lesz még osztalékfizetés a Molnál

Hírek MTI

Visszatartja a Mol a 2019-es adózás utáni teljes nyereséget, hogy majd esetleges osztalékként részben vagy egészben később fizesse ki, ha a részvényesek úgy döntenek – tájékoztatott a vállalat csütörtökön.

A közlemény szerint a Mol-csoport működési területén, a kelet-közép-európai országokban a koronavírus-járvány miatt bevezetett vészhelyzeti korlátozó intézkedések a gazdaság jelentős lelassulását eredményezték.

A járvány időtartamával és hatásával kapcsolatos bizonytalanság, a külső környezet rendkívüli volatilitása és a piaci igények kiszámíthatatlansága miatt a Mol-csoport elsődleges feladata az üzleti folytonosság fenntartása és a készpénz megőrzés – hangsúlyozták.

Az igazgatóság ezért úgy döntött, hogy a teljes nyereséget eredménytartalékba helyezi át.

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint jelezte: a vállalat mostanáig biztonságosan, minden zavar nélkül működött. Számos intézkedést vezettek be, hogy minimalizálják a koronavírus vállalatcsoportot érintő gazdasági hatásait. Ezek célja, hogy a Mol-csoport a válság végén erősebb legyen, mint amilyen a válság elején volt, és továbbra is versenyképes hozamot biztosítson részvényeseinek.

.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (b3), Koncz Ferenc, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b2) és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója (b) a Mol poliol üzemének alapkőletételi ünnepségén Tiszaújvárosban 2019. szeptember 27-én. (MTI/Vajda János)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink