Nem lehetetlen életet lehetni egy halott karrierbe

Hírek
Pokoli nehéz újra beindítani egy megrekedt karriert, de azért nem lehetetlen.

Tapasztalatból tudja mindenki, aki dolgozik, hogy akár csak két hét nyári szabi után is, de milyen pokoli nehéz visszarázódni a munkába, felvenni a fonalat, képbe kerülni, s egyáltalán, újra beállni a mókuskerékbe. Noha egyre erősebb a törekvés figyelhető meg arra nézve, hogy a dolgozót hagyja békén a munkaadója hétvégén vagy éppen a szabadsága alatt – és ebben nem csak a külföldi, hanem a hazai vállalatok is egyre elkötelezettebbek – azért sokszor előfordul, hogy bizony a pihenéssel töltött idillbe belerondít a munka, így a “visszatérés” olykor nem is olyan nehéz.

Viszont a Morgan Stanley nagyobb kitekintésben nézte meg, hogy mit is jelent “újra felvenni a fonalat”, hiszen elindította a “Lendüljön Újra Munkába” programját, aminek célja egyértelműen a megrekedt, egyéni karrierek újraindítása. Mondani sem kell, hogy minden ilyen program aranyat ér, hiszen a munka világától akár évekig való távol maradás nyomot hagy az emberen; elveszhet a rugalmassága, a kreativitása és talán egy picit az önbizalma is “elhalványodik”.

A tizenkét hetes fizetéssel járó programra bárki jelentkezhet, akinek például a gyermekvállalás, a családi körülményi vagy éppen tanulmányi szabadság miatt léket kapott a karrierje. A program erősen életszagú, a kiválaszott pályázók lehetőséget kapnak arra, hogy visszarázódjanak a munkába, újra felvegyék a tempót. Miközben különböző tréningeken s képzéseken vesznek részt, visszaszerezhetik szakmai önbizalmukat, felfrissíthetik angol nyelvtudásukat is.

S hogy működik-e a program? Tavaly az egyik sikeres pályázó egy budapesti vállalat irodájában tudta folytatni a karrierét – tizennégy év kihagyás után, négy gyerkőc nevelése mellett.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink