Nem Lattmann, Karácsony, vagy Szél Bernadett lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje

Hírek
A szocialisták biztosan nem állítanak új miniszterelnök-jelöltet, civil, párton kívüli indulóban gondolkodnak. Már októberben megnevezhetik azt a személyt, akit Botka László lemondása miatt kell kijelölni - tudta meg a Figyelo.hu.  

Civil, párton kívüli miniszterelnök-jelöltben gondolkodunk, az MSZP nem állít újabb kormányfő-jelöltet. Akár már egy-két héten belül megnevezhetjük a jelöltünket, aki nem Lattmann Tamás nemzetközi jogász lesz – mondta lapunknak szocialista forrásunk. Így tehát már kizárták a párbeszédes Karácsony Gergely jelölését, és az LMP-s Szél Bernadett  támogatásáról sem lehet szó.  

Informátorunk szerint most pontos Lengyel László politológus, a minapi, hvg.hu-nak adott nyilatkozata, miszerint a miniszterelnök-jelölt “lehet jogász, orvos, tanár, akiről a szakmája azt mondja, hű, a mindenit, ez benne van az első tízben. Vagy civil – akár a Transparency Inernationalból vagy a Helsinki Bizottságból –, aki megküzdött már a hatalommal, tudja, mit jelent a politika, és a választó is tudja, hogy ki ez a bátor és tisztességes ember. “

Azt is megtudtuk, már egyeztettek a Demokratikus Koalícióval. Egyre kevesebb az esélye – de még mindig nem kizárt – a közös listának, viszont egyértelmű törekvés, hogy a 106 egyéni körzetben egy baloldali jelölt vegye fel a versenyt a kormánypárti és a jobbikos indulóval.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink